-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 15

Parodoje – menų sintezė ir papuošalų lagaminai

Penktadienį Klaipėdos dailės parodų rūmuose atidaromos dvi parodos.
 „Meno niša“ į uostamiestį atveš „Juvelyriką lagamine“.
„Meno niša“ į uostamiestį atveš „Juvelyriką lagamine“. / Organizatorių nuotr.

17 val. bus pristatoma Erikos Minkevičiūtės ir Tomo Černiševo bendra kūrybos paroda „Muzika. Akimirka gali skambėti vaizdais“.

Tai vaizdo ir garso projektas, fotografijos ir grafinės iliustracijos sintezė, kurios tikslas pristatyti žiūrovams sustabdytą fotografijos rėmuose akimirką, leisti pajusti jos grožį ir išgirsti skambesį.
Jokių žanrų ar kūrybos rėmų, tik improvizacija ir laisvė kurti.

E.Minkevičiūtės akvarele lieti personažai apsigyvena T.Černiševo fotografijose, jos erdvę tarsi pripildo muzikos, tylaus bei trapaus skambesio. Žiūrint į kiekvieną darbą girdima skirtinga melodija. Kiekviename darbe groja skirtingas muzikos instrumentas, o kiekvienas muzikos instrumentas sukuria skirtingą nuotaiką ir išgyvenimus.

Dailės parodų rūmai bendradarbiaudami su Vilniaus galerija „Meno niša“ šį penktadienį 18.00 valandą taip pat pristato ir konceptualiosios juvelyrikos parodą „Pabėgimas“.

Galerija „Meno niša“ keliaujančios juvelyrikos kolekciją „Juvelyrika lagamine“ suformavo 2004 metais. Jauni, tačiau sėkmingai kuriantys ir jau spėję išgarsėti autoriai Šarūnė Vaitkutė, Dainius Narkus, Jurgita Erminaitė, Eglė Čėjauskaitė, Vita Pukštaitė, Laura Kavaliūnaitė ir kiti, seniai pripažinimo visuomenėje sulaukę Sigitas Virpilaitis, Birutė Stulgaitė – iš viso dvidešimt lietuvių menininkų atstovauja „lietuviškajam ekspozicijos flangui“.

Dailės parodų rūmai nuo rytojaus kviečia apžiūrėjus ekspoziciją „Muzika. Akimirka gali skambėti vaizdais“ ir pasižvalgyti po juvelyrikos parodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius