Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 02

Partijos neranda kandidatų į merus: politologai sako, kad apsileido ir negerbia rinkėjų

Iki merų rinkimų liko mažiau nei metai, tačiau dauguma populiariausių partijų vis dar nepristatė savo kandidatų. Iki šiol neaišku, ar posto sieks dabartiniai Kauno, Šiaulių, Panevėžio merai. Politologai teigia, kad partijos ir neturi ką siūlyti – jos apsileido ir elgiasi neatsakingai prieš rinkėjus. Visgi kai kurios kandidatų pavardės jau ryškėja.
Artėjantys merų rinkimai
Artėjantys merų rinkimai / 123RF ir 15min nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės meras Remigijus Šimašius dar praėjusių metų gegužę paskelbė, jog trečiosios kadencijos nesieks.

Šių metų kovą apie tokį patį sprendimą pranešė ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

V.Matijošaitis planų neatskleidžia

Kauno miesto savivaldybės meras Visvaldas Matijošaitis kol kas neatskleidė, ar sieks būti perrinktas. Anot jo, iki galo neaišku, kokios bus mero galios įteisinus tiesioginius rinkimus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Visvaldas Matijošaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Visvaldas Matijošaitis

„Manau, Lietuvoje nėra buvę tokios situacijos, kad, likus mažiau nei metams iki savivaldos rinkimų, neturėtume jokio aiškumo. Nepaisant to, kad Seimas įteisino tiesioginius mero rinkimus, tačiau niekas nežino, kokios bus mero atsakomybės ribos ir kada bus patvirtintas Rinkimų kodeksas, taip pat kas ir kaip galės kandidatuoti savivaldos rinkimuose.

Kol kas klausimų dėl artėjančių savivaldos rinkimų ir mero įgaliojimų yra daugiau nei atsakymų, kuriuos yra pateikę politikai“, – komentavo V.Matijošaitis atsakyme, kurį 15min perdavė jo patarėjas Tomas Jarusevičius.

Neaišku, ką per rinkimus darys Panevėžio miesto savivaldybės meras Rytis Mykolas Račkauskas, besisukantis teismų karuselėje dėl kaltinimų korupcija, ir Šiaulių miesto savivaldybės meras Artūras Visockas. Apie savo planus jie kol kas viešai nepaskelbė, o 15min su jais susisiekti nepavyko.

Ką partijos kels į merus didžiuosiuose miestuose? Kai kurie kandidatai jau aiškūs arba numanomi. Apie tai – tekste 15min prenumeratoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius