-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 20

Partijos Seimo rinkimuose varžysis naujais veidais

Artėjant Seimo rinkimams politinės partijos vėl įsisuko į naujų veidų paieškas. Tiesa, šou verslo rykliams ir popscenos atlikėjams šiemet į pagrindinių partijų sąrašus pakliūti nebebus taip lengva. Patirtis su Tautos prisikėlimo partija politines jėgas stumia ieškoti ne pigių žvaigždučių, o savo srities ekspertų, menininkų.
Mikrofonas
Mikrofonas / „15min“ nuotr.

Socialdemokratai į savo būrį jau pasikvietė finansų analitiką Stasį Jakeliūną, muzikę Tatjaną Rinkevičienę, Vilniaus universiteto rektorių Benediktą Juodką. Naujus kandidatus Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) ne tik įtrauks į rinkimų sąrašus, bet ir suteiks pasitikėjimo kreditą keliant jų kandidatūras vienmandatėse apygardose.

S.Jakeliūnas kandidatuos Fabijoniškių apygardoje, T.Rinkevičienei siūloma Naujosios Vilnios apygarda.

LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius tikina, kad partijos sąrašuose spalį vyksiančiuose rinkimuose nebus tik vieno – popscenos atlikėjų.

„Iš popmuzikos šou tikrai nebus nieko“, – pabrėžė A.Butkevičius.

Pasak jo, partija derasi su dar keliais žinomais žmonėmis, tačiau jų pavardes LSDP ketina paskelbti tik tvirtindama galutinį kandidatų sąrašą balandžio pabaigoje. 

Konservatoriai kandidatų sąrašuose taip pat žada pateikti naujų veidų. Pasak Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno Seime Jurgio Razmos, kol kas galutinai suderinta, kad rinkimuose su konservatorių vėliava tikrai dalyvaus solistas Vytautas Juozapaitis bei buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša.

„Nesivaikome tik žinomų vardų. Pirmiausia siekiame, kad pati partija išaugintų būsimus kandidatus, tačiau negaliu pasakyti, kad atstumiame kitus visuomeninius veikėjus, jei sutampa požiūriai. Neskirstome žmonių pagal jų užsiėmimą: ir tarp popscenos atlikėjų gali būti gerų politikų, jų nenuvertiname“, – sakė J.Razma.

Ketinimus dalyvauti būsimuose Seimo rinkimuose yra pareiškusi sekseksperte save laikanti Milda Bartašiūnaitė, burleskos šokėja Eglė Vaitkevičė bei šokėjas Saulius Skambinas.

Tiesa, M.Bartašiūnaitės savo sąraše Liberalų sąjūdis nepanoro matyti, E.Vaitkevičė tebeieško partijos, o S.Skambinas, nors jau ieško savanorių rinkimų štabe, bet partijos, kuriai ketina atstovauti, neatskleidžia.

Tiesa, partijų viltys sulaukti daugiau dėmesio į sąrašus įtraukiant įžymybes ne visada pasiteisina. Štai savivaldybių tarybų rinkimuose iš pradžių reiškę norą dalyvauti baleto meistras Nerijus Juška bei dainininkas Jurgis Didžiulis paskutinę minutę tokių planų atsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius