Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 09 25

G.Paluckas: partijos valiai nepaklūstančius socialdemokratus svarstys etikos komisija ir vadovybė

Susitarimą su „valstiečiais“ sudariusių Seimo socialdemokratų elgesį svarstys partijos etikos komisija ir prezidiumas, sako partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jo teigimu, politikams gresia pastaba, papeikimas arba pašalinimas iš partijos.

„Partija tuos klausimus sprendžia – statute viskas aiškiai pasakyta. Tais atvejais, jei kas nors nesilaiko partijos sprendimo, turi du kelius: arba netrukdyti partijai įgyvendinti sprendimo, arba Etikos ir procedūrų komisija įvertins, kokią tai turi reikšmę partijos reputacijai, autoritetui ir panašiai. Klausimas bus neabejotinai svarstomas partijos Etikos ir procedūrų komisijoje ir prezidiume“, – žurnalistams pirmadienį teigė G.Paluckas.

Anot jo, šiuo metu iš partijos skyrių „plaukia įvairūs pareiškimai, prašymai ir reikalavimai tos frakcijos dalies atžvilgiu“, kurie ir bus svarstomi – anot jo, etikos komisija gali siūlyti skirti politikams pastabą, papeikimą arba šalinti iš partijos.

„Jums įdomu, kieno bus galva nukirsta iš karto, bet tai yra kraštutinė priemonė, taikoma nedažnai. Aš gerbiu Liną Linkevičių, kuris, matydamas, kad jo nuostatos nesutampa su partijos, tiesiog pats nusprendė trauktis iš partijos ir taip išsprendė visus klausimus“, – pabrėžė socialdemokratų vadovas.

LSDP taryba savaitgalį nusprendė trauktis iš koalicijos, bet pirmadienį pranešta, kad socialdemokratų frakcija Seime nusprendė tęsti bendradarbiavimą su „valstiečiais“. Už tokį susitarimą balsavo 10 frakcijos narių iš 17.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius