-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 29

Partijų atstovai: žemėtvarkos institucijos yra vienos iš labiausiai korumpuotų

Partijų atstovai labiausiai korumpuotomis laiko žemėtvarkos institucijas, politines partijas ir savivaldybes, o korupciją laiko viena opiausių problemų šalyje, ketvirtadienį paskelbė partijų apklausą atlikęs su korupcija kovojančios „Transparency International“ Lietuvos skyrius.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Žemėtvarkos institucijas itin pažeistomis korupcijos laiko septynios partijos, politines partijas bei savivaldybes itin korumpuotomis laiko penkios iš 11 partijų, teigia nevyriausybininkai.

10 iš 11 apklausoje dalyvavusių partijų korupciją laiko viena iš penkių svarbiausių problemų šalyje.

Apklaustos partijos nurodo, kad naujos Seimo kadencijos metu įsipareigoja didinti viešojo sektoriaus ir viešųjų pirkimų skaidrumą, siekti griežtesnių bausmių bei didesnės atsakomybės už korupcinius nusikaltimus, didinti tokius nusikaltimus tiriančių įstaigų pajėgumus, kompetenciją bei atsakomybę.

Kelios partijos žada skirti daugiau dėmesio antikorupciniam švietimui ir korupcijos prevencijai, taip pat – atverti kuo daugiau duomenų viešajam naudojimui, užtikrinti pranešėjų apsaugą, įtraukti piliečius į antikorupcinį veikimą, didinti žiniasklaidos, partijų bei sveikatos apsaugos sektoriaus skaidrumą, įvesti visuotines turto deklaracijas.

Dauguma partijų sakė įsipareigojančios viešinti susitikimus su įvairių interesų grupių atstovais bei visus bet kokia forma gautus teisėkūros pasiūlymus.

Į „Transparency International“ pateiktą klausimyną rugsėjo 20 - 27 dienomis atsakė 11 iš 14 politinių judėjimų. Apklausoje nedalyvavo Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos liaudies partija bei partija „Tvarka ir teisingumas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius