-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 16

Partijų planuose – valstybiniai bankai ir specialūs fondai

Seimo rinkimams savo programas pristačiusios politinės partijos jose kalba apie valstybinius bankus ir specialius fondus, iš kurių būtų dalijamos lengvatinės paskolos norintiesiems įsigyti būstą arba įsikurti kaime – apie tokių darinių steigimą užsimena ne vien populistinėmis laikomos, bet ir didžiosios partijos, antradienį rašo „Lietuvos žinios“.
Diplomatai
Valdininkai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga nurodo, kad jei laimėtų rinkimus, Lietuvos pašto pagrindu įsteigtų Regionų plėtros banką. Naują kredito įstaigą – valstybės valdomą arba mišraus kapitalo tautos banką „Vytis“ -taip pat žada „Tvarkos ir teisingumo“ partija.

Valdančioji Lietuvos socialdemokratų partija rinkimų programos projekte aiškina steigsianti „valstybinį lengvatinių paskolų fondą, kuris užtikrins jauniems žmonėms palankiomis ir prieinamomis sąlygomis įsigyti pirmąjį būstą“. Apie kai ką panašaus užsimena ir Darbo partija (DP): „Sukursime būsto jauniems specialistams ir jų šeimoms kaimiškose vietovėse įsigijimo kompensavimo tvarką.“

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai į programą įrašė užmojį įsteigti Lietuvos strateginių investicijų fondą – toks darinys galėtų atsirasti įtraukiant į šį fondą Europos Sąjungos (ES) struktūrines lėšas administruojančias ir investuojančias agentūras: „Investicijų ir verslo garantijos“, Viešųjų investicijų plėtros agentūrą, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūrą. Liberalų sąjūdžio rinkimų programoje irgi kalbama apie naują pinigų aruodą, pavadintą Pietryčių Lietuvos fondu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius