-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbo partija apskundė jai paskelbtą nuosprendį „MG Grupės“ byloje

Už kyšininkavimą ir prekybą poveikiu koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG Grupė“) nuteista Darbo partija Aukščiausiajam Teismui antradienį apskundė jai paskelbtą nuosprendį.
Raimondas Kurlianskis ir Eligijus Masiulis už jo
Raimondas Kurlianskis ir Eligijus Masiulis už jo / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Prašome panaikinti pernai lapkritį priimtą Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendį ir palikti galioti Vilniaus apygardos teismo nuosprendį. Darbo partija neatliko nei vien veiksmo, o vienas asmuo (V.Gapšys – BNS) buvo sutapatintas su partija“, – BNS sakė Darbo partijai atstovaujantis advokatas Vaidotas Sviderskis.

Pernai lapkritį paskelbtu nuosprendžiu Darbo partija buvo pripažinta kalta, o 2022 metais Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu buvo išteisinta.

Apeliacinis teismas Darbo partijai paskyrė galutinę subendrintą bausmę – 301 tūkst. 280 eurų baudą. Ši bauda buvo sumokėta pernai gruodį.

Tai jau dešimtas kasacinis skundas šioje byloje, nuosprendį apskundė buvęs koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG Grupė“) viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, Seimo narys Vytautas Gapšys ir jų advokatai, taip pat „MG Grupė“.

Kai kurie skundai jau priimti nagrinėti, dėl kitų priėmimo dar bus sprendžiama.

Apeliacinis teismas konstatavo, kad buvęs koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG grupė“) viceprezidentas R.Kurlianskis prašė V.Gapšio, pasinaudojant Seimo nario padėtimi ir įtaka bendrapartiečiams, paveikti kitus valstybės tarnautojus – tuometinę Seimo pirmininkę, Darbo partijos frakcijos Seime narius, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovybę ir narius bei žemės ūkio ministrę, – kad šie vykdydami įgaliojimus teisėtai ir neteisėtai veiktų taip, kaip prašė R.Kurlianskis.

Kaip skelbė teismas, už tai susitarta dėl neteisėto atlygio – užmaskuotų kyšių, kurie, V.Gapšiui pažadėjus paveikti prašomus asmenis ir pačiam atlikus R.Kurlianskio pageidaujamus veiksmus, gauti kaip papildoma 12,1 tūkst. eurų nuolaida Darbo partijos politinei reklamai bei 15 tūkst. eurų parama viešajai įstaigai „Meno ir sporto projektai“.

Šioje politinės korupcijos byloje kaltais pripažinta ir Darbo partija, Liberalų sąjūdis, koncernas „MG grupė“, R.Kurlianskis, buvę Seimo nariai Eligijus Masiulis, Gintaras Steponavičius, Šarūnas Gustainis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius