Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 11

Pas ligonę gydytoją per pusnis sniego rogėmis nugabeno pasieniečiai

Vištyčio pasieniečiai sniego rogėmis gydytoją nuvežė pas ligonę, kuriai prireikė skubios pagalbos ir iki kurios vienkiemio dėl užpustytų kelių negalėjo privažiuoti greitosios automobilis.
Pasieniečių visureigis ir sniego rogės
Pasieniečių visureigis ir sniego rogės. / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad pirmadienį į VSAT Lazdijų rinktinės Vištyčio užkardos pasieniečius, saugančius sieną su Rusija, kreipėsi Vilkaviškio rajono Vištyčio miestelio seniūnas. Jis paprašė skubios VSAT pareigūnų pagalbos – dėl nepravažiuojamų užpustytų kelių Vilkaviškio greitosios pagalbos medikai negalėjo pasiekti sodybos Vištyčio seniūnijos Girėnų kaimo ribose. Ten gydytojų pagalbos skubiai prireikė pensinio amžiaus moteriai.

Kaip tik netoli šių vietų vienas pasieniečių ekipažas palei sieną su Rusija patruliavo sniego rogėmis „Arctic Cat“. Iš užkardos radijo ryšiu patruliai gavo nurodymą ir netrukus jau atskubėjo į nurodytą vietą kelyje Vištytis–Kybartai, kur laukė greitosios pagalbos automobilis.

Vienas pasienietis pasiliko, o su kitu ant sniego rogių sėdusi medikė per nepravažiuojamas pusnis nuskriejo suteikti pagalbos ligonei.

Tarnybinėmis sniego rogėmis pasiekti už kiek daugiau nei kilometro esančią sodybą nebuvo sudėtinga.

Po pirminės ligonės apžiūros planuota, kad pasienietis atgal iki greitosios automobilio sniego rogėmis turės nugabenti ir ligonę, ir gydytoją. Tačiau suteikus skubią pagalbą moters gyvybei pavojaus nebuvo, todėl vėliau VSAT pareigūnas atgal parvežė tik greitosios pagalbos medikę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius