Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 27 /17:03

Pasaka be pabaigos: Z.Balčytis laukia naujos karjeros, G.Kirkilas – jo vietos, o B.Bradauskas – G.Kirkilo kėdės

Parlamentaras Gediminas Kirkilas sako jau nebesirūpinantis išvykimu į Europos Parlamentą, mat iš europarlamentaro Zigmanto Balčyčio nebesulaukia jokių žinių. Tuo metu Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas LRT.lt patikino, kad Z.Balčytis palieka EP. „Z.Balčytis uždaro savo biurą ir kraustosi iš EP“, – patvirtino G.Paluckas. Z.Balčytis tikina, kad gyvena ant supakuotų lagaminų ir laukia.
Gediminas Kirkilas
Gediminas Kirkilas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nieko naujo“, – atsiduso parlamentaras G.Kirkilas, išgirdęs LRT.lt klausimą, ar jis galų gale pakeis Z.Balčytį EP, ar ne. Maža to, G.Kirkilas teigia, kad jie abu nebesikalba.

„Jis su manimi nebendrauja. [...] Aš nebegalvoju apie tai. Reikia pasakyti, kad senokai su juo turėjau kontaktą, nes jis [Z.Balčytis] net partijos suvažiavime nebuvo. Aš visiškai pamiršau šitą klausimą, visiškai tuo nesirūpinu“, – aiškino G.Kirkilas. Pasiteiravus, kaip jis vertina tai, kad Z.Balčytis taip garsiai paskelbė apie naujas pareigas JAV, bet iki šiol neišvyko ten dirbti, atsakė: „Keistoka situacija.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Zigmantas Balčytis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Zigmantas Balčytis

Tačiau G.Paluckas savo partiečiui G.Kirkilui siūlo kelti aukščiau nosį, mat Z.Balčytis esą tikrai palieka EP, todėl G.Kirkilas galės krautis lagaminus ir darbuotis EP. Šį politiką Seime turėtų pakeisti Bronius Bradauskas.

„Aš nežinau, kas dabar vyksta su jo naujais darbais, bet kad jis uždaro savo biurą ir kraustosi iš EP, yra faktas. Tai aš galiu patvirtinti. Kaip toliau viskas vyksta, informacijos mes neturime, nes tai susiję su pačiu Zigmu.

Kai organizacija pradės oficialiai veikti, tada turėsiu galimybę pradėti EP nario atsisakymo procedūras, – išdėstė Z.Balčytis.

Suprantu, kodėl išsivystė ši epopėja – nes buvo viena, antra, trečia data. Bet kad jis tvarkosi tuos „galus“ EP, tai yra faktas. Vadinasi, žmogus išeina iš EP“, – LRT.lt komentavo socialdemokratų vedlys G.Paluckas.

Socialdemokratų vedlys G.Kirkilui siūlo būti kantriam ir dar šiek tiek palaukti.

„G.Kirkilas nusivylė? Jam nereikėtų nusiminti. Jis – labai kantrus, dar reikėtų pakentėti. Mano žiniomis, Z.Balčytis tikrai pasitrauks iš EP. Yra aplinkybės, kurias jis pats galės komentuoti, kodėl užtruko“, – kalbėjo socdemų vadovas.

Kiek vėliau susisiekęs su LRT.lt Z.Balčytis teigė taip pat norintis nuraminti laukiančius jo išėjimo iš EP. „Iš tiesų esu susipakavęs lagaminus ir tikrai laukiu organizacijos starto paskelbimo. Kada bus startas, šiandien aš negaliu pasakyti. Nei nuo mūsų norų tai priklauso, nei jie patys... Kai organizacija pradės oficialiai veikti, tada turėsiu galimybę pradėti EP nario atsisakymo procedūras“, – išdėstė Z.Balčytis. Tai esą gali įvykti artimiausiomis dienomis arba savaitėmis.

Europarlamentaras Z.Balčytis dar kovo mėnesį, prieš Socialdemokratų partijos pirmininko rinkimus, pareiškė atsisakantis EP nario mandato, nes nusprendė daryti tarptautinę karjerą.

„Gyvenimas pateikė dar vieną netikėtą iššūkį: sulaukiau pasiūlymo dalyvauti tarptautinės organizacijos veikloje, dalį savo darbo laiko praleidžiant ir Europoje, ir JAV. Veiklos sritis – pasaulio valstybių ekonomika, finansai, prognozės ir modeliavimas“, – tuomet naujienų agentūrai BNS kalbėjo socialdemokratas.

Jis aiškino, kad institucija, kurioje dirbs, bus kaip skėtinė institucija: „Kalbama apie įvairių tarptautinių reitingų agentūrų, ko gero, ir Tarptautinio valiutos fondo, tam tikrus atskirų valstybių narių vertinimus: prognozes, siūlymus, ką jie turėtų ar neturėtų daryti. O kadangi tai praktiškai privačios organizacijos, jas kažkaip reikia prižiūrėti iš viršaus, toks kuriamas antstatas iš ekspertų. Ši institucija, ko gero, bus vadinama valdyba, ir ši institucija kaip tik ir turės aprobuoti visus su valstybėmis narėmis susijusius siūlymus, vertinimus dėl jų vystymosi perspektyvų, reitingų. Lyg ir turėtų būti 9 valdybos nariai, vienu jų yra pasiūlyta būti man“, – apie būsimus darbus BNS pasakojo Z.Balčytis.

Jis teigė, kad valdybos posėdžiai vyks Niujorke kartą per mėnesį, ir planavo turėti biurus Briuselyje ir Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius