Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 10

Pašalpas nepasiturintiesiems dalis savivaldybių sausį išmokės vėliau nei paprastai

Dalis šalies savivaldybių šalpos išmokas neįgaliesiems, socialines pašalpas ir išmokas už vaikus sausį perves vėliau nei paprastai.
Lietuvos pašto bendrovės vadovė Lina Minderienė ir susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius apžvelgė eurų keitimo klausimus.
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ilgėliau pašalpų nepasiturintieji turės laukti, nes metų pradžioje užtrunka, kol savivaldybių biudžetus iš valstybės biudžeto pasiekia pinigai, be to, jų dalybas šiemet kai kur apsunkina ir perskaičiavimas, susijęs su euro įvedimu.

„Žinau, kad iš Vilniaus tik sausio 15 dieną ruošiami mums persiųsti pinigus, pažiūrėsime, kaip mes čia elgsimės. Nors iš Vilniaus žada vėliau atsiųsti, mes bandysime kažkaip susitvarkyti, kad nebūtų gyventojų triukšmo. Bet dar reikia direktoriaus sprendimo. Pirmadienį jau triukšmaus turbūt žmonės“, – BNS sakė Kauno miesto savivaldybės Apskaitos skyriaus vedėja Jolita Malcytė.

Kauno savivaldybės socialinės paramos skyriaus vedėja Ana Sudžiuvienė pažymėjo, kad kaskart keičiantis metams pašalpos mokamos vėliau, tačiau savivaldybė į terminus paprastai telpa.

Perėjimas iš vienų metų į kitus visada būna šiek tiek sudėtingas, o dabar dar ir pereinam į eurus

„Perėjimas iš vienų metų į kitus visada būna šiek tiek sudėtingas, o dabar dar ir pereinam į eurus (...). Yra numatyta, kad nuo einamojo mėnesio 10 iki berods 26 ar 28 dienos mes galime išmokėti pinigus“, – BNS sakė ji.

Panevėžio miesto savivaldybė interneto svetainėje savo ruožtu informuoja gyventojus, kad šalpos išmokos bus pradėtos mokėti sausio 13 dieną, išmokos vaikams – sausio 15 dieną. Paprastai pašalpos gyventojus pasiekdavo anksčiau.

„Čia ne savivaldybės gi pinigai, o valstybės deleguoti. Žiniaraščiai parengti, viskas paruošta yra. Kai bus mums atsiųsti pinigai, tai mes ir sumokėsime. Mes į terminus telpame – iki 25 dienos turime atiduoti visas išmokas“, – BNS sakė Panevėžio savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjas Viktoras Michailovas.

Telšių rajono savivaldybės Socialinės paramos ir rūpybos skyriaus vedėja Lendra Bukauskienė teigė, jog telšiškiai pašalpas irgi gaus šiek tiek vėliau nei yra įpratę.

„Terminas nustatytas iki 20 mėnesio dienos, mes gavę lėšas ir anksčiau pervedame, tačiau kadangi sausio mėnesį yra biudžetuose dėliojamos lėšos, mes negauname lėšų mėnesio pradžioje taip, kaip visada, tai dėl to informuojame gyventojus, kad pervesime sausio 15 dieną (...). Paprastai būna apie 10 dieną“, – BNS aiškino Telšių rajono savivaldybės atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius