-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 11 24

Pasaulinė diabeto diena kartu su VSSD

„Ateik. Pasitikrink. Sužinok.“ Tokiu šūkiu Visuomenės sveikatos studentų draugija (VSSD) šių metų lapkričio 14 dieną kvietė kauniečius ir Kauno miesto svečius paminėti Pasaulinę diabeto dieną, vykusią Kauno prekybos ir pramogų centre „Akropolis“.
Akcijos akimirka
Akcijos akimirka / Organizatorių nuotr.

Visuomenės sveikatos studentų draugijos pranešime spaudai teigiama, kad apsilankiusiuosius Kauno Akropolyje pasitiko Kauno medicinos universiteto Visuomenės sveikatos fakulteto studentai ir kiti šio renginio dalyviai. Taip pat tiek didelius, tiek mažuosius sveikino šokių kolektyvas „Lukšytės“, jaunoji dainininkė Miglė Šidlauskaitė ir vaikų choras „Tirlis“. Vieni iš renginio rėmėjų ,,Sveiki produktai“, kvietė renginio dalyvius nemokamai vaišintis sveikais ir diabetu sergantiems žmonėms tinkamais produktais.

Nors šiais laikais informacijos stoka negalėtumėme skųstis, visgi ne visi žmonės žino šią ligą, jo rizikos veiksnius ir profilaktiką. Atsižvelgdami į tai, VSSD ir renginio partneriai renginio metu teikė informaciją, padėsiančią geriau pažinti šią ligą ir mokė, kaip įmanoma jos išvengti ir tinkamai pasirūpinti savo bei artimųjų sveikata. Kaip viena iš profilaktikos priemonių, buvo siūloma nemokamai pasitikrinti gliukozės kiekį kraujyje. Ši akcija sulaukė didelio populiarumo ir susidomėjimo. Žmonės noriai bendravo su studentais, klausėsi teikiamos informacijos ir domėjosi, kaip įmanoma išsaugoti gerą sveikatą. 

Akcijos organizatoriai nepamiršo ir mažųjų ligoniukų, kurie serga cukriniu diabetu. Šiam renginiui buvo išleista speciali kalendoriukų serija, kurios tematika – „Aš neabejingas“.

Renginyje dalyvavo ir Kauno kraujo centro mobilioji brigada, kurios dėka renginio dalyviai turėjo galimybę tapti neatlygintinais kraujo donorais. Labai džiugu tai, kad žmonės buvo aktyvūs ir daugiau nei dvi dešimtys savanorių tapo neatlygintinais kraujo donorais. 

Renginio organizatoriai, kartu su LNNA ,,Kauno Gyvastis“, suteikė galimybę Kauno Akropolio lankytojams susipažinti su organų donoryste, jos sąlygomis, atsakė į visus kilusius klausimus, norintys galėjo įsigyti organų donoro kortelę. 

Akcijos organizatoriai nepamiršo ir mažųjų ligoniukų, kurie serga cukriniu diabetu. Šiam renginiui buvo išleista speciali kalendoriukų serija, kurios tematika – „Aš neabejingas“. Juos pirkdami, žmonės galėjo simboliškai paremti mažuosius ligonius. Visi surinkti pinigai už kalendoriukus bus skirti sergančiųjų vaikų jaukios aplinkos gerinimui ligoninėje. Taip pat akcijoje apsilankę mažieji galėjo parašyti sergantiems vaikams palinkėjimus ir nupiešti jiems bendrą piešinį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius