-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 07 27

Pasaulio jaunimas lietuvių kalbos mokosi VDU

Liepos 27 – rugpjūčio 20 dienomis Vytauto Didžiojo universitete (VDU) vyksta užsieniečiams skirti intensyvūs Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursai, į Kauną sukviečiantys jaunimą iš viso pasaulio.
Lietuvių kalbos kursų VDU dalyviai
Lietuvių kalbos kursų VDU dalyviai / VDU nuotr.

„Mūsų krašto kalba ir kultūra patraukli ne tik kaimyninių šalių – Latvijos, Estijos, Lenkijos – jaunimui, bet ir tolesnių šalių žmonėms. Mokytis lietuvių kalbos ir maloniai praleisti vieną mėnesį vasaros kursuose atvyks daugiau nei penkiasdešimt svečių iš Europos ir net tolimosios Pietų Korėjos, Brazilijos bei JAV“, – džiaugėsi VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto dekanė, Lietuvių kalbos ir kultūros kursų vadovė prof. dr. Ineta Dabašinskienė.

Anot kursų vadovės, tai puiki proga pažinti, bendrauti, pabūti kartu su žmonėmis iš viso pasaulio ir tuo pačiu pramokti užsieniečiams egzotiškai skambančią kalbą. Prisitaikant prie skirtingų atvykstančių svečių lietuvių kalbos žinių, kiekvieną vasarą VDU organizuojami įvairių lygių – pradedančiųjų, viduriniojo, pažengusiųjų – kursai.

Pasak prof. dr. I.Dabašinskienės, noro išmokti kalbą ir susipažinti su kultūra vienijami studentai kursų metu turtina žodyną, mokosi lietuvių kalbos gramatikos, dalyvauja diskusijose, daug sužino apie savitą mūsų krašto kultūrą, literatūrą, meną, istoriją ir politiką.

Kursų koordinatorė Žydrūnė Žemaitytė teigė, kad per mėnesį trunkančius kursus studentai, atvykstantys iš septyniolikos šalių, aplankys istorines Kauno vietas, muziejus, savaitgaliais keliaus į Vilnių, Trakus, mažąją Lietuvos Šveicariją – Anykščius, Druskininkus ir kitas vietas. „Smagiai praleisti laiką jie galės ir tarptautiniame vakarėlyje su tradicinėmis įvairių kraštų dainomis, šokiais ir valgiais“, – sakė Ž.Žemaitytė.

Šie kursai organizuojami dvyliktus metus iš eilės. Juose lietuvių kalbą mokėsi ir diplomus gavo jau daugiau nei 300 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius