Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 01 /19:43

S.Čaplinskas įsitikinęs, kad jo atleidimas – neteisėtas: „valstietis A.Veryga nutarė ULAC sunaikinti“

Penktadienį pasibaigus Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovo Sauliaus Čaplinsko nedarbingumui, jis yra atleidžiamas iš užimamų pareigų, BNS informavo sveikatos ministro atstovė Aistė Šuksta.
Saulius Čaplinskas
Saulius Čaplinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ponas Čaplinskas dirba, jo biuletenis baigėsi vasario 26 dieną ir buvo nepratęstas. Taigi šiandien, kovo 1 diena yra laikoma jo atleidimo diena“, – BNS sakė A.Šuksta.

S.Čaplinską atleisti nuspręsta dar lapkričio 5 dieną, tačiau jis turėjo nedarbingumą.

Jis pats atleidimą vadina neteisėtu ir primena dėl to jau pateikęs ieškinį teismui.

„Taigi, šiandien buvau neteisėtai atleistas iš Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktoriaus pareigų. Priminsiu, kad prieš dešimtmetį šias pareigas pradėjau eiti laimėjęs konkursą. 2009 m. reorganizuojant dvi įstaigas (AIDS centrą ir Užkrečiamųjų ligų centrą) buvo įkurtas ULAC. Pradžia buvo nelengva: suburti naują kolektyvą, įkvėpti bendram darbui, nevengti iššūkių ir nuolat eiti pirmyn. Jau po poros metų įstaiga tapo gerai matoma ir žinoma ne tik Lietuvos visuomenei, bet ir tarptautiniams partneriams.

Per pastaruosius metus tiek įstaiga, tiek aš, kaip vadovas, patyrėme įvairių formų mobingą.

Įgyvendinome daug projektų, įdiegiau daug naujovių, įgijome daug socialinių partnerių. Kaip ir viskas gerai. O, bet, tačiau, prisidengdamas įstaigų pertvarka, vedamas sovietinės nostalgijos, buvęs ministras, valstietis A.Veryga nutarė ULAC sunaikinti. Per pastaruosius metus tiek įstaiga, tiek aš, kaip vadovas, patyrėme įvairių formų mobingą: pradedant įvairiomis patyčiomis, kompetencijų menkinimu, kaltinimų fabrikavimu, garbės ir orumo pažeidimais, diskriminacija“, – feisbuke rašo S.Čaplinskas.

Taigi, šiandien buvau neteisėtai atleistas iš Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktoriaus pareigų. Priminsiu, kad...

Posted by Saulius Čaplinskas on Monday, March 1, 2021

„Aš esu kūrėjas. O su griaunančiais – man buvo, yra ir bus nepakeliui. Todėl ieškinys dėl mano neteisėto atleidimo jau prieš gerą mėnesį yra pateiktas teismui. Kas mane pažįsta, tai žino, kad būvau ne tik vadovas, bet ir savo srities specialistas. Tokia vadovavimo praktika yra vakarų šalyse – kai specializuotom valstybės įstaigom, ypač sveikatos sektoriuje, vadovauja ne „pliki vadybininkai“, o tos srities specialistai, turintys vadybos, įskaitant komunikacijos, kompetencijų. Būtent toks kompetencijų derinys leidžia greičiau priimti srendimus, mažiau laiko sugaištama situacijos aiškinimuisi ar pasirengimui viešai kalbėti ne apie skaičius, bet apie turinį“, – toliau rašo jis.

Pasak A.Šukstos, ULAC laikinai vadovaus direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Krivickas, jis šias pareigas eis nuo kovo 2 dienos iki tol, kol viešojo konkurso būdu bus priimtas naujas vadovas, bet ne ilgiau nei iki birželio 30 dienos.

Medikas S.Čaplinskas ULAC vadovavo nuo 1989 metų, kai ši įstaiga dar vadinosi Lietuvos AIDS centru.

Sprendimą atleisti S.Čaplinską priėmė dar buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, o dabartinis ministras Arūnas Dulkys teigė neturintis pagrindo šio sprendimo pakeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius