Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 18

Pasibaigus tarptautinėms „Stiprus grifonas 2023“, savaitgalį keliais judės karinė technika

Pasibaigus tarptautinėms pratyboms „Stiprus grifonas 2023“, savaitgalį iš Pabradės poligono keliais judės karinė technika, pranešė Lietuvos kariuomenė.
Tarptautinės artilerijos šaudymo pratybos „Barboros Ryžtas“
Tarptautinės artilerijos šaudymo pratybos „Barboros Ryžtas“ / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Dvi savaites Generolo Silvestro Žukausko centriniame Pabradės poligone treniravosi per 2,2 tūkst. karių ir 300 karinės technikos vienetų.

Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ organizuojamų tarptautinių pratybų tikslas – treniruoti brigados vienetus vykdyti gynybines ir puolamąsias operacijas sąveikaujant su sąjungininkais.

„Šiose pratybose mes turėjome viską, ko reikia šiandieniniam mūšiui treniruotis: lengvuosius pėstininkus, šarvuočius, tankus, dronus, oro paramą, logistiką. Gebame priimti ne kasdienius sprendimus, pagrįsti naujus sumanymus ir praktiškai juos tikriname“, – sako brigados „Žemaitija“ vadas Aurelijus Alasauskas.

Pratybose dalyvavo kariai iš brigados „Žemaitija“, Krašto apsaugos savanorių pajėgų, Karo policijos, Karo medicinos tarnybos, pulkininko Juozo Vitkaus inžinerinio bataliono, Karinių oro pajėgų, Karinių jūrų pajėgų, LDK Vytenio bendrosios paramos logistikos bataliono, Specialiųjų operacijų pajėgų.

Taip pat kartu su lietuviais operacijas vykdė NATO sąjungininkai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Portugalijos ir Lenkijos.

Kariai treniravosi ir veikė kartu su NATO sąjungininkais atlikdami taktinį judėjimą, žvalgybą, gynybines operacijas ir kovines paramos užduotis. Pagrindinę pratybų dalį sudarė aktyvios fazės ir gynybos treniruotės, kurių metu buvo tikrinamas Kunigaikščio Margirio pėstininkų bataliono pasirengimas reaguoti į atsiradusias grėsmes valstybės gynybos kontekste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius