-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 06

Pasieniečiai šiemet į Lietuvą neįsileido pusantro tūkstančio užsieniečių

Pirmadienį pasieniečiai į Lietuvą neįleido 8 užsieniečių. Iš viso šiemet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai į šalį dėl įvairių priežasčių neįsileido pusantro tūkstančio asmenų iš 20 valstybių.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pirmadienį trys rusai ir ukrainietis bandė įvažiuoti neturėdami vizų, trys baltarusiai neturėjo užtektinai lėšų pragyventi buvimo Lietuvoje metu, o vienas kinas neturėjo atvykimo tikslą ir sąlygas pateisinančių dokumentų.

Neturėdamas vizos per Nidos punktą bandė įvažiuoti 30-metis rusas, o per Panemunės punktą – jo 63-ejų tautietis. Per Panemunę be vizos bandė atvykti ir 42-ejų Ukrainos pilietis.

Kybartų geležinkelio kontrolės punkte VSAT pareigūnai iš traukinio Kaliningradas–Maskva išlaipino ir atgal grąžino 51-erių Rusijos pilietę, kuri irgi vyko be vizos.

Šalčininkų kontrolės punkte pasieniečiai į Lietuvą neleido atvykti 28-erių Baltarusijos pilietei. Patikros metu VSAT pareigūnai nustatė, kad ji neturi užtektinai lėšų pragyventi buvimo Lietuvoje laikotarpiu. Dėl tos pačios priežasties per Šalčininkų punktą įvažiuoti į šalį buvo užkirstas kelias dar dviem baltarusiams – 27-erių ir 31-erių vyrams.

Iš Rusijos per Panemunės punktą į Lietuvą vyko 46-erių Kinijos pilietis. VSAT pareigūnai jo irgi neįsileido, nes užsienietis neturėjo dokumentų, pateisinančių buvimo tikslą ir sąlygas Lietuvoje.

Iš viso šiemet Lietuvos pasieniečiai neleido į šalį įvažiuoti 1512 asmenų. 981 jų neįleistas pasienyje su Baltarusija, 443 – pasienyje su Rusija, 60 – oro uostuose, 28 – pajūrio ruože.

Į Lietuvą nepateko užsieniečiai iš 20 valstybių. Tarp neįleistųjų daugiausia buvo Rusijos ir Baltarusijos piliečių – atitinkamai 690 ir 570.

Taip pat pasieniečiai neleido į Lietuvą atvykti 71 gruzinui, 46 ukrainiečiams, 39 kirgizams, 25 kazachams, 20 armėnų, 11 indų, po 10 moldavų ir tadžikų, taip pat piliečiams iš tokių šalių kaip Azerbaidžanas, Filipinai, Gvinėja, Iranas, Izraelis, Kamerūnas, Kinija, Kongas, Turkija, Uzbekistanas bei asmeniui be pilietybės.

Dažniausia neįleidimo priežastis, dėl kurios pasieniečiai atgal išsiuntė 1052 užsieniečius, buvo galiojančios vizos ar leidimo gyventi Lietuvoje neturėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius