Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 26

Pasieniečiai užfiksavo gamtos dramą: kaip jūriniai ereliai medžiojo pilkąjį garnį

Šakių rajone pasieniečiai užfiksavo gyvosios gamtos dramą – jūrinių erelių pora virš Šešupės, kuria eina siena su Rusija, medžioja pilkąjį garnį, pastarasis atsiduria upėje, beviltiškai bando priešintis, tuomet vieno erelio vandeniu nutempiamas į Rusijos krantą ir sudorojamas. Apie tai rašoma Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešime žiniasklaidai.
Jūrinių erelių medžioklė
Jūrinių erelių medžioklė / VSAT nuotr.

Pasak VSAT konsultavusių ornitologų, šie pasieniečių užfiksuoti paprastieji jūriniai ereliai galėjo būti pora - patinas ir patelė. Lietuvoje ši reta paukščių rūšis yra įrašyta į Raudonąją knygą.

Šiuo atveju virš Šešupės medžiodami pilkąjį garnį jie iš pradžių veikė kartu, nes taip lengviau įveikti grobį ir prieš jį įgyjamas didesnis pranašumas.

Vaizdas, ypač finalinė jo dalis, nėra iš maloniųjų, nerekomenduotinas žiūrėti jautresniems žmonėms ar jaunesnio amžiaus vaikams. Vis dėlto jis puikiai iliustruoja gyvojoje Lietuvos gamtoje vykstančius procesus.

VIDEO: Pasieniečių nufilmuoti Šešupėje pilkąjį garnį medžiojantys jūriniai ereliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius