Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 15

Pasieniečių surasta miške pasiklydusi uogautoja žadėjo, kad daugiau į mišką kojos nekels

Kabelių užkardos pasieniečiai surado miške netoli Baltarusijos sienos pasiklydusią uogautoją. Antradienį vakare į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kabelių užkardą kreipėsi netoli sienos su Baltarusija esančio Varėnos rajono Musteikos kaimo gyventojas. Sunerimęs vyras paprašė pasieniečių pagalbos, mat dingo popietę į mišką uogauti išėjusi jo 71-erių žmona.
Pasieniečių patrulis
Pasieniečių patrulis / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Apie tai buvo informuotos visos tuo metu pasienyje su Baltarusija patruliavusios pasieniečių sargybos, paieškai išsiųstas VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi.

Pasieniečiai ėmėsi paprastos, bet veiksmingos taktikos: ekipažai važiavo miško keliukais signalizuodami visureigių garso signalais, o kas kelis šimtus metrų iš sustojusių automobilių išlipę VSAT pareigūnai moterį dar šaukdavo vardu.

Po maždaug pusvalandį trukusio tokio miško šukavimo vienas pasieniečių ekipažas ir aptiko dingusią moterį, išgirdusią VSAT pareigūnų keliamą triukšmą ir ėjusią jo link. Vietinė gyventoja buvo labai išsigandusi ir pasieniečiams papasakojo beuogaudama pasiklydusi. Pasienio ruožo vieta, kur miške ją surado VSAT pareigūnai, nuo moters namų yra už maždaug 3 kilometrų.

Varėnos rajono gyventoja po šio įvykio žadėjo daugiau į mišką nekelti kojos. Moterį, turėjusią šiek tiek surinktų mėlynių, pasieniečiai parvežė į namus ir perdavė artimiesiems.

VSAT pareigūnams nuolat tenka ieškoti pasiklydusių žmonių. Sezono metu dažniausiais tai būna uogautojai ar grybautojai. Paieškai paprastai būna pasitelkiami tarnybiniai šunys ar net sraigtasparniai „Eurocopter“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius