-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 01

Pasienio su Rusija ir Baltarusija gyventojams keičiama įvežamų degalų atleidimo nuo mokesčių tvarka

Nuo šių metų birželio 13 dienos asmenys, gyvenantys pasienyje su Rusija ir Baltarusija, dirbantys šiose valstybėse arba vykstantys į jas reguliariais tarptautiniais maršrutais, atvykdami į Lietuvą, standartinėse stacionariai įrengtose transporto priemonės degalų talpyklose galės įsivežti degalų be jokių mokesčių.
Benzinas
Benzinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau kiti šių asmenų įvežami degalai (iki šiol buvo leidžiama be mokesčių įsivežti dar 10 litrų nešiojamoje talpykloje) bus apmokestinami muitais ir kitais mokesčiais, rašoma Muitinės departamento išplatintame pranešime spaudai.

Pasienyje su Rusija ar Baltarusija gyvenantys arba šiose valstybėse dirbantys Lietuvos gyventojai, pateikę muitinei įrodymų, kad jie keliauja toliau nei pasienio zona ar grįžta iš kaimyninių šalių tolimesnių nei pasienis vietų, kaip ir buvo iki šiol, be muitų ir kitų mokesčių galės įsivežti degalus, kurie yra vairuojamos transporto priemonės degalų bake bei 10 litrų nešiojamoje talpykloje.

Visiems kitiems mūsų šalies gyventojams paliekama galioti ankstesnė tvarka – be muitų ir mokesčių jie galės atvažiuoti su pilnu baku ir atsivežti dar 10 litrų degalų nešiojamoje talpykloje.

Primintina, kad pasienio zona – 15 km pločio sausumos juosta nuo Lietuvos Respublikos sienos su trečiąja valstybe linijos.

Tokius nutarimų pakeitimus šiandien priėmė Lietuvos Vyriausybė. Šis sprendimas – viena iš bendro komplekso priemonių siekiant stiprinti kovą su akcizais neapmokestinamų prekių kontrabanda bei nelegaliu disponavimu. Be jos, muitinė griežčiau vertina kelionių į Rusiją bei Baltarusiją dažnumą bei pobūdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius