-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 23

Pasienio valstybių atstovai Vilniuje sutarė stiprinti regioninį sankcijų įgyvendinimą

Pirmadienį Vilniuje susitikę Pasienio valstybių atstovai sutarė imtis konkrečių priemonių stiprinti vieningą regioninį sankcijų Rusijai ir jos sąjungininkėms įgyvendinimą, pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija.
Tverečiaus pasienio kontrolės punktas
Tverečiaus pasienio kontrolės punktas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Sukčiavimas

Jų teigimu, tai vienas iš svarbiausių prioritetų siekiant, kad įvestos sankcijos būtų įgyvendinamos veiksmingai, o Rusijos galimybės tęsti karinę agresiją prieš Ukrainą būtų visais būdais ribojamos.

Vilniuje įvyko antrasis Pasienio valstybių atstovų susitikimas. Jame dalyvavo Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Norvegijos ir Suomijos užsienio reikalų ministerijų ir muitinių bei Europos kovos su sukčiavimu tarnybos pareigūnai. 

„Susitikime aktyviai dalytasi informacija apie prekybos būdus, prekių tiekimo grandines ir schemas, taikomas siekiant apeiti sankcijas, taip pat aptartas poreikis operatyviai keistis duomenimis, didinti viešojo ir privačiojo sektorių informuotumą, nemažinti sankcijų naštos Rusijai ir jos sąjungininkėms – Baltarusijai ir Iranui“, – teigiama pranešime.

Susitikimo dalyviai pabrėžė svarbą bendrų regioninių veiksmų, kurių tikslas – šalinti bet kokias likusias ar atsirandančias sankcijų nustatymo ir įgyvendinimo spragas, mažinančias sankcijų poveikio veiksmingumą.

Pasienio valstybių sutarė ir toliau bendradarbiauti vienodų muitinės patikros procedūrų nustatymo klausimais, derinti leidimų atitinkamose srityse išdavimo taisykles, užtikrinti reguliarų keitimąsi informacija ir gerąja patirtimi.

Pirmasis Pasienio valstybių susitikimas vyko šių metų gegužės mėnesį Helsinkyje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius