-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 30 /15:37

Pasienyje aptikta 14 migrantų grupė, tarp jų – šeši mažamečiai

Antradienį kiek po vidurdienio Varėnos rajono miškuose, kelių šimtų metrų nuo valstybės sienos atstumu, pasieniečiai aptiko 14 migrantų grupę. Keturis vyrus, keturias moteris ir šešis mažamečius vaikus Lietuvos pareigūnai išgabeno į pasienio užkardą, kur jiems bus suteikta pagalba, suteikta galimybė pavalgyti ir pailsėti. Dar vėliau turėtų būti sprendžiama dėl tolimesnio jų likimo Lietuvoje.
Migrantai Lenkijos pasienyje
Migrantai Lenkijos pasienyje / Tass/„Scanpix“ nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis 15min sakė, kad 14 migrantų grupė buvo aptikta apie 13.20 val., maždaug trijų šimtų metrų atstumu nuo Lietuvos-Baltarusijos sienos.

Nors tikslaus vaikų amžiaus pasieniečiai kol kas negali pasakyti, tačiau, anot G.Mišučio, jiems gali būti iki dešimties metų.

Pirminiais duomenimis, didžioji dalis migrantų prisistato irakiečiais, keli likę – Somalio piliečiais.

Šiuo metu grupė nugabenta į netoliese esančią A.Barausko užkardą.

„Bus suteikta visa reikalinga pagalba, pakviesti medikai, kad įvertintų būklę jų, nors kol kas ir nėra jokių indikacijų, kad jiems grėstų kažkokie pavojai“, – sakė VSAT atstovas.

Automatiškai tikrai niekas neįleidimo nedarys

Kiek vėliau G. Mišutis informavo, kad medikai apžiūrėjo migrantus, keturis jų nuspręsta nugabenti į ligoninę.

„Turėjo nusiskundimų viena motina su vaiku, išvežė į Alytų juos patikrinti. Dar du vyrai irgi turėjo nusiskundimų, juos medikai išvežė į Varėną apžiūrėti“, – informavo pasieniečių atstovas.

Užkardoje pasieniečiai migrantams leisti sušilti ir pavalgyti, leis pailsėti. Vėliau bus vykdomos apklausos, siekiant nustatyti sienos kirtimo aplinkybes ir sprendžiama dėl tolimesnio jų likimo.

„Tikrai čia ne minučių ir turbūt ne artimiausių valandų klausimas dėl jų likimo ir tolesnio teisinio statuso“, – teigė G.Mišutis.

„Automatiškai tikrai niekas neįleidimo nedarys (...) ramiai bus pirmiausia pasižiūrima į jų būklę, situaciją ir savijautą. Toliau užkardoje, šiltose patalpose, bus sprendimai priimti“, – patikino jis.

Per pirmadienio parą pasieniečiai į Lietuvą neleido patekti keturiems neleistinose vietose sieną iš Baltarusijos kirtusiems migrantams. Tai –mažiausias jų skaičius nuo spalio pradžios.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, į Lietuvą nepateko 7657 migrantai.

Iki priimant šį sprendimą, per pirmuosius septynis metų mėnesius į Lietuvą iš Baltarusijos pateko 4,2 tūkst. migrantų, tai vertinama kaip Minsko hibridinė agresija prieš Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius