-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 20

Pasienyje su Baltarusija buvo surengtos didžiulės gaisro durpyne gesinimo pratybos

Ketvirtadienį Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8 su įgula pirmą kartą dalyvavo Lietuvoje surengtose tarptautinėse lauko taktinėse pratybose „Alex 2013“, kuriose buvo gesinamas tariamas durpyno ir miško gaisras. Pratybose dalyvavo daugiau nei šimtas ugniagesių iš Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos, taip pat kitų tarnybų darbuotojų.
Pratybų momentas
Pratybų momentas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Pagal pratybų scenarijų, šalies pasienio regione – Girdėnų kaime (Švenčionių r.) UAB „Alių durpynas“ eksploatuojamame durpyne ir miške įsiplieskus tariamam gaisrui Lietuvos priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų likviduoti gaisrą neužtenka. Skelbiama ekstremalioji situacija ir į pagalbą pasitelkiami Karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8 su gaisrų gesinimo sistema „Bambi bucket“ ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Aviacijos rinktinės sraigtasparnis, taip pat pasitelkiamos kaimyninių šalių – Latvijos ir Baltarusijos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Šiomis pratybomis siekiama tobulinti Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos civilinės saugos sistemų bendrus veiksmus, kilus dideliam durpyno bei miško gaisrui šių šalių pasienio regione, koordinuoti veiksmus su Lietuvos kariuomenės Karinėmis oro pajėgomis, išbandyti įsigytą specialiąją techniką durpynų gaisrams gesinti bei atlikti sienos kirtimo procedūras, sutelkiant atskirų valstybių pajėgas.

Pratybas rengė Vilniaus apskrities Priešgaisrinė gelbėjimo valdyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius