Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2021 09 09

Pasienyje su Baltarusija per parą apgręžta apie 40 migrantų

Per praėjusią parą, nuo trečiadienio vidurnakčio iki ketvirtadienio, pasieniečiai į Lietuvą neleistinose vietose iš Baltarusijos neleido patekti maždaug keturiasdešimčiai migrantų. Nė vienas asmuo trečiadienį į Lietuvą neteisėtai nepateko, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Trečiadienį vienai migrantei prireikus medicinos pagalbos, ji buvo suteikta Lietuvoje, tačiau, anot VSAT, moteris šalyje pasilikti nenorėjo.
Spiralinė pjaunanti viela „Concertina“
„Concertina“ pasienyje / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Praėjusią parą apie 40 migrantų prie Lietuvos sienos iš Baltarusijos pusės buvo priartėję ties Ignalinos, Šalčininkų, Varėnos ir Lazdijų rajonais. Ties pastaruoju fiksuota daugiau kaip pusė visų tokių užsieniečių. Beje, prie sienos Lazdijų rajone ir antradienį, ir pirmadienį buvo pasirodę apie pusę tomis paromis į Lietuvą nepatekusių migrantų.

VSAT skelbia, kad trečiadienį prie sienos linijos Baltarusijos pusėje buvusioje ir į Lietuvą patekti nenorėjusioje migrantų grupėje esančiai moteriai galimai prireikė medicinos pagalbos, kurios ji negavo kaimyninėje šalyje. Esant tokiai ypatingai situacijai VSAT pareigūnai iškvietė greitąją medicinos pagalbą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Neeilinė istorija pasienyje: Lietuvos ligoninėje pagydyta migrantė grąžinta į Baltarusiją

Migrantė buvo nugabenta į gydymo įstaigą, kur jai pagalbą suteikę medikai konstatavo, kad pavojaus sveikatai nėra. Netrukus medikų paleista moteris atsisakė likti Lietuvoje. Jos prašymu migrantei leista grįžti į Baltarusijos pusę vietovėje, kur jos laukė kartu keliavę ir į Lietuvą patekti nenorėję kiti migrantai.

Anot VSAT, tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje ir toliau tebevykdoma sustiprintu režimu.

Antradienį į Lietuvą bandė patekti apie 20 migrantų, pirmadienį šis skaičius siekė apie 30.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje