Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 07 24

Problemos keičiant pasą: trečiadienį buvo sutrikusi gyventojų registro sistema

Per vieną dieną asmens dokumentus pasigaminti norėję Lietuvos gyventojai trečiadienį to padaryti negalėjo. Naktį sugedo Gyventojų registro tarnybos kompiuterinė įranga, todėl visos Lietuvos migracijos valdybos negalėjo išrašyti naujų dokumentų.
Vilniaus migracijos valdyboje
Vilniaus migracijos valdyboje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vien Vilniaus Migracijos valdyba trečiadienį ryte negalėjo išduoti 45 pasų ir 26 tapatybės kortelių, kurias privalėjo pagaminti per vieną parą. Dokumentai bus atiduodami tik trečiadienio popietę.

Dar daugiau problemų kils kitų Lietuvos regionų gyventojams, nes šie skubos tvarka gaminamus dokumentus gaus tik ketvirtadienį.

„Neįsivaizduoju, kiek žmonių galėjo patirti nesklandumų, nes kol kas dar prie sistemos negaliu pats prieiti“, – teigė Asmens dokumentų išrašymo centro direktoriaus pavaduotojas Andžejus Kudalevas.

Jo teigimu, pasų išdavimas sustojo dėl to, kad sugedo Gyventojų registro tarnybos kompiuterinė įranga ir tapo neįmanoma gauti informacijos iš duomenų bazių.

Lietuvos Gyventojų registro tarnybos direktorė Marija Norkevičienė 15min.lt teigė, kad trečiadienį popiet sistemos veikla jau buvo atnaujinta.

„Naktį įvyko fizinis gedimas. Sugedo diskiniai įrenginiai. Gedimo dar nepašalinome, tačiau pavyko paleisti pasų poskyriams informaciją, perkėlėme vartotojus į kitą vietą, kad galėtų dirbti pasų poskyriai“, – teigė ji.

Kiek kainuos sistemos remontas, kol kas M.Norkevičienė pasakyti negalėjo.

Vilniaus apskrities Migracijos valdybos Gintaras Bagužis teigė, kad sistema sutrinka nebe pirmą kartą.

„Šiaip mes dienos metu visiems skambinome, sakėme, kad dokumentai nepagaminti, kad neskubėtų, nors žinoma buvo ir nepatenkintų. Yra kaip yra.  Ne pirmą kartą taip nutiko. Per penkerius metus jau bent du ar tris kartus buvo panašių sutrikimų“, – teigė jis.

Nesklandumų patyrusiems gyventojams dėl galimų kompensacijų patartina bendra tvarka su skundais kreiptis į Gyventojų registro tarnybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius