Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 20

Pasinaudos kritusiomis statybos darbų kainomis

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ pasinaudodama sunkmečiu smarkiai pakitusiomis statybos darbų kainomis žada įgyvendinti kur kas daugiau darbų, nei buvo planuota.
Sunkmetis padės bendrovei „Klaipėdos vanduo“ sutvarkyti kur kas daugiau vandenviečių ir nutiesti naujų tinklų, nei tai buvo galima atlikti ekonomikos kilimo laikotarpiu.
Sunkmetis padės bendrovei „Klaipėdos vanduo“ sutvarkyti kur kas daugiau vandenviečių ir nutiesti naujų tinklų, nei tai buvo galima atlikti ekonomikos kilimo laikotarpiu. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

2007-2013 m. bendrovė įgyvendins vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstrukcijos ir statybos darbų už 52 mln. litų. Didžiąją šių lėšų dalį skiria Europos sąjungos fondai. Planuota už šiuos pinigus sutvarkyti Klaipėdos I-osios vandenvietės vandens ruošyklą bei tris vandetiekio ir nuotekų tinklų plėtros projektus. Pagal projektą būtų nutiesti ar sutvarkyti Tauralaukio, Smeltės gyvenamojo kvartalo bei Kretingos gatvės tinklai.

Šiuo metu kaip tik vyksta konkursinės procedūros rangovams parinkti. „Jau dabar aišku, kad bus siūlomos gerokai mažesnės kainos, nei mes planavome ruošdami paraiškas. Akivaizdu, kad parinkus rangovus ir patvirtinus galutines kainas, mes tų milijonų nesunaudosime”, – sakė bendrovės generalinis direktorius Leonas Makūnas. Viliamasi, kad papildomai pavyks įgyvendinti dar kelis projektus.

Už tą pačią sumą būtų tiesiami Paupio gyvenvietės vandentiekio ir nuotekų tinklai, taip pat magistraliniai tinklai tarp šios gyvenvietės ir Vilniaus plento. Būtų rekonstruojami, o kai kur ir statomi nauji Trinyčių kvartalo vandentiekio tinklai. „Aiškinamės, ar galėsime įgyvendinti ir II-osios Melnragės projektą. Problema ta, kad jį pradėjo rengti privatūs asmenys, numatę ir elektros tinklų rekonstrukciją”, – aiškino pašnekovas.

Teigiama, kad anksčiau vantentiekio ir nuotekų tinklų tiesimo kaina už metrą kainuodavo apie 1000 litų. Dabar kainos gerokai kritusios.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius