-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 06

Pasipiktinęs skaitytojas: dulkės iš uosto – tiesiai ant galvų

Dulkių debesis, perštinčios akys, burnoje jaučiamas saldus skonis – tai tikina pamatęs ir pajutęs 15min.lt portalo skaitytojas, redakcijai atsiuntęs nuotrauką, kurioje užfiksuotas nuo Klaipėdos uosto pusės sklindantis dulkių kamuolys.
Iš uosto pusės kylančios dulkės.
Iš uosto pusės kylančios dulkės. / Skaitytojo nuotr.

„Jau eidamas Naujosios perkėlos link pamačiau dulkių debesį ir pajaučiau, kad man graužia akis ir burnoje jaučiamas saldus skonis. Atvykęs prie kelto pamačiau to priežastį ir pasibaisėjau, kaip krovos kompanija „Bega“ krauna kažkokį birų krovinį ir dulkės dideliu debesiu skrenda tiesiai į Klaipėdą ant mūsų visų galvų, o pro atdarus langus ant mūsų stalų, kur viską suvalgome ir sukvėpuojame.  Ar yra kokia tarnyba, kuri turi kontroliuoti taršą ir nubausti teršėjus?“, – klausė skaitytojas Antanas. Tiesa, jis neinformavo, kokiu laiku, ar ankstų rytą, ar vėlyvą vakarą užfiksavo šį dulkių debesį.

Šioje uosto dalyje, visai šalia Naujosios Smiltynės perkėlos yra įsikūrusi viena didžiausių uosto kompanijų „Bega“, ji teritorija dalijasi ir su bendrove „Klaipėdos kartonas“.

Bendrovės „Bega“ atstovas Gediminas Gudavičius teigė, jog tokio dulkėtumo pati kompanija neužfiksavo, tačiau esą visko gali nutikti kraunant itin dulkų krovinį.

„Itin dulkus krovinys būna priedai pašarams, tačiau nuotraukoje mums pasirodė ir apšvietimas gana keistas, paprastai tokių „debesų“ nebūna. Gali būti, kad tai susimaišė dulkės ir garai, nes mūsų kompanija teritorija dalijasi su „Klaipėdos kartonu“, netoli stovi jų biokatilinė“, – pasakojo G.Gudavičius.

Pasak jo, kraunami priedai pašarams yra tokios konsistencijos kaip miltai, tad krovos mašinai beriant krovinį į tuščią triumą pradžioje būna daug dulkių.

„Čia panašiai kaip paėmus saują miltų ir paleidus – pakils dūmas. Mane kolegos patikino, kad toks debesis negalėjo būti, nes yra įrengti specialūs filtrai, kurie susiurbia dulkes, tačiau gali būti, kad vėjas pagavo ir nunešė”, – sakė kompanijos atstovas spaudai.

G.Gudavičius teigė, kad kompanija yra po padidinamuoju stiklu, nustatyta tvarka čia imami mėginiai.

Tikrina kartą per metus

Klaipėdos aplinkos apsaugos agentūros vadovas Romualdas Dužinas teigė, jog agentūra reaguoja į tokius pranešimus, tačiau jie turi pasiekti specialistus tuo pat metu, kai vykdomi darbai.

„Jei dabar patikrintume – nieko neberastume. Reikėjo mus informuoti nedelsiant. Jeigu yra nereglamentuota tarša, Jūrinių tyrimų departamentas ima mėginius ir nustačius normų viršijimą, reaguojama“, – sakė R.Dužinas.

Paprastai agentūra kompaniją planiniu būdu tikrina 1-2 kartus per metus. Ji priskiriama vidutinės rizikos grupei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius