-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 02 19 /22:08

Ingrida Šimonytė per pirmąją dieną surinko 20 tūkst. rinkėjų parašų

Antradienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pretendentams į prezidentus pradėjo dalinti parašų rinkimo lapus, taip pat atsirado galimybė už juos pasirašyti specialiame puslapyje rinkejopuslapis.lt. Tačiau startas neprasidėjo taip sklandžiai, kaip galbūt tikėjosi VRK – vos pradėjęs veikti puslapis neatlaikė srauto ir buvo tapęs nepasiekiamas. Tačiau tai nesutrukdė konservatorių keliamai kandidatei Ingridai Šimonytei per vieną dieną internetu surinkti visus 20 tūkst. parašų.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

I.Šimonytė reikiamą kiekį parašų surinko apie 21 val. 40 min.

„Jūs esate fanai, apie kuriuos galima tik svajoti. Nepaprastai dėkojame, kad padarėte tai, ko nepavyko dar niekam Lietuvos istorijoje“, – rašoma I.Šimonytės feisbuko puslapyje.

Jos komanda pabrėžė, kad net surinkę reikiamą kiekį parašų nesustos: „Norime parodyti kokia didelė Lietuvos dalis tiki Ingrida ir nori jos pergalės. Penktadienį apsiginklavę parašų lapais eisime į gatves.“

Konservatorių kandidatė absoliučia lydere pagal surinktų parašų skaičių buvo nuo pat pirmų valandų, kai galima pasirašyti. Tuo metu premjero Sauliaus Skvenelio rezultatas buvo prasčiausias.

Antrasis pagal parašų kiekį – Gitanas Nausėda, už kurį iki 21 val. 40 min. buvo pasirašę apie 9 tūkst. žmonių.

Už S.Skvernelį buvo pasirašę beveik 1000 žmonių. Jį lenkė net tokie mažai kam žinomi kandidatai kaip Alfonsas Butė (virš 1,7 tūkst. parašų) ir Kazimieras Juraitis (virš 1,7 tūkst. parašų).

S.Skvernelis antradienio vakarą feisbuke rašė, kad parašų rinkimo lapai jau keliauja jo savanorių komandoms.

„Prasideda įdomusis rinkimų laikotarpis. Parašų rinkimo etapą matau kaip puikią progą tiesiogiai su komandos nariais aptarti nuveiktus darbus ir išreikšti lūkesčius mūsų visų ateities Lietuvai“, – rašė premjeras.

Parlamentaras Mindaugas Puidokas prieš 22 valandą buvo surinkęs 3 tūkst., filosofas Arvydas Juozaitis 3,1 tūkst., Seimo narys Naglis Puteikis 2,8 tūkst., eurokomisaras Vytenis Andriukaitis 3,3 tūkst., europarlamentaras Petras Auštrevičius 2,9 tūkst. parašų.

Europarlamentaras Valentinas Mazuronis surinko 2,4 tūkst. parašų,

Srautai „nulaužė“ „Rinkėjo puslapį“

Antradienio rytą nemažiems žmonių srautams ėmus plūsti į „Rinkėjo puslapį“, sistema neatlaikė ir ėmė strigti. Komisijai net nespėjus į sistemą įkelti visų kandidatų, puslapis buvo tapęs nepasiekiamas. Rinkėjopuslapis.lt atsigavo kažkur po poros valandų.

Pasipiktinimą dėl neveikiančio puslapio žmonės ėmė lieti socialiniuose tinkluose. Vieniems puslapis buvo visai nepasiekiamas, kiti negalėjo pasirašyti už kandidatus, nes bandant tai padaryti puslapis persikraudavo.

15min pateiktame komentare VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė teigė, kad antradienį VRK 9 pirmadienį įregistruotiems pretendentams išdavė parašų rinkimo lapus ir paleido parėmimą elektroniniu būdu per elektroninių paslaugų portalą „Rinkėjo puslapis“.

„Dėl saugumo priežasčių portale www.rinkėjopuslapis.lt yra ribojamas vienu metu prisijungusių lankytojų skaičius. VRK, siekdama užtikrinti maksimalų rinkejopuslapis.lt saugumą, stebi kiekvieno prie portalo prisijungusio vartotojo veiksmus ir juos audituoja“, – teigiama atsakyme.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Laura Matjošaitytė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Laura Matjošaitytė

Pasak pirmininkės, tai, kad portalas šiandien sulaukė didelio susidomėjimo, rodo, jog be įprastai prie portalo prisijungusių komisijų narių, portalą aplankė didelis skaičius rinkėjų.

„Per pirmąsias 2 val. nuo el. pasirašymo paleidimo prie portalo prisijungė ir už pretendentus jau pasirašė per 2,5 tūkst. piliečių ir šiuo metu tai yra pati populiariausia per Elektroninius valdžios vartus teikiama el. paslauga“, – teigė ji.

Anot pirmininkės, šiuo metu su paslaugos teikėjais ieškoma sprendimų, kaip būtų galima sudaryti galimybes prie portalo prisijungti dar didesniam lankytojų skaičiui.

L.Matjošaitytė priminė, kad pasirašymas elektroniniu būdu bus galimas iki kovo 28 dienos.

15min nuotr./VRK tinklalapis nepasiekiamas
15min nuotr./VRK tinklalapis nepasiekiamas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius