Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 10

Pasitikrinti žinių ryžosi vienetai

Vairavimo įgūdžius klaipėdiečiai galėjo pasitikrinti Nacionaliniame kelių eismo taisyklių egzamine, vykusiame šeštadienį, tačiau ši galimybė sudomino vos kelis vairuotojus.
Išbandyti teorinių vairavimo žinių ryžosi vos keli klaipėdiečiai.
Išbandyti teorinių vairavimo žinių ryžosi vos keli klaipėdiečiai. / Irmos Ozturhan/15min.lt nuotr.

Egzaminas, surengtas praėjusios saugaus eismo dienos proga, vienu metu vyko keturiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje. Vilniečiai kelių eismo taisykles pasikartoti galėjo jau antrus metus iš eilės, o Klaipėdoje toks žinių patikrinimas šiemet vyko pirmą kartą.

Egzamino išvakarėse jo iniciatoriai „Lietuvos draudimas“ internetu sulaukė 15 potencialių klaipėdiečių dalyvių paraiškų, tačiau egzamine pasirodė vos trys vyriškiai, vėliau prie jų prisijungė ir mergina. Dalyviai tikino specialiai egzaminui nesiruošę, atėję ekspromtu pasitikrinti savo vairavimo įgūdžių, sukauptų per ilgametę vairavimo patirtį. Vairuotojų stažas – nuo 8 iki 47 metų, tačiau vairuotojai prisipažino, kad jiems yra tekę patirti smulkių incidentų kelyje, neišvengta ir rimtesnių avarijų.

Pasak „Lietuvos draudimo“ Klaipėdos skyriaus vadovės Jūratės Miežetienės, įvykių statistika rodo, jog vairuodami žmonės vadovaujasi intuicija, o ne taisyklėmis, ir apie 30 proc. įvykių keliuose nutinka dėl eismo taisyklių nežinojimo.

Užtikrintai jautęsi prieš egzaminą, jo dalyviai kiek sunerimo išvydę 31 klausimą, kurie buvo parengti vairavimo profesionalų pagal mokymuose naudojamus kelių eismo taisyklių bilietus. Vairuotojai pusvalandį trukusio egzamino metu galėjo pažymėti ne vieną teisingą atsakymą, tai, anot jų, privertė gerokai pasukti galvas, o klausimai esą buvo „sukti“. Po egzamino dalyviai buvo vaišinami kava ir saldumynais, kiekvienam įteikta 15 proc. nuolaidos kortelė metiniam civilinės atsakomybės draudimo polisui įsigyti. Geriausieji bus paskelbti balandžio 14 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius