Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2009 10 06

Pasitraukiančiam Lietuvos pašto vadovui E.Vaideliui – STT įtarimai dėl kyšininkavimo

Iš posto besitraukiančiam Lietuvos pašto vadovui 39 metų Ernestui Vaideliui Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra pateikusi įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kyšininkavimo.
Ernestas Vaidelys
Ernestas Vaidelys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tai BNS antradienį patvirtino Vilniaus apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Irmantas Mikelionis. Anot jo, įtarimai E.Vaideliui pateikti jau prieš kelias savaites. Be to, anot pareigūno, įtariamųjų būrys Lietuvos pašto viešųjų pirkimų byloje gali siekti „iki dešimties“.

Anot I.Mikelionio, įtarimai yra ar gali būti pareikšti ne tik Lietuvos pašto darbuotojams, bet ir kai kurių įmonių, dalyvavusių viešuosiuose pirkimuose, atstovams.

E.Vaidelys Lietuvos pašto vadovo postą paliks nuo kito pirmadienio. Jis pats tvirtina, jog iš Lietuvos pašto vadovo pareigų esą nusprendė trauktis jau seniai.

STT rugsėjo pradžioje pareiškė įtarimus, o vėliau ir kuriam laikui sulaikė Lietuvos pašto Viešųjų pirkimų komisijos pirmininką Algirdą Balčiūną. Jis įtariamas kyšininkavimu, piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu vykdant viešuosius pirkimus.

Tąkart Lietuvos pašto vadovas E.Vaidelys aiškino, kad „bet kokie veiksmai, nesuderinami su skaidria veikla ir prieštaraujantys įstatymams, bendrovėje nėra ir negali būti toleruojami“.

E.Vaidelys BNS antradienį patvirtino, kad ir jis dalyvauja ikiteisminiame tyrime kaip pašto vadovas.

„Vyksta ikiteisminis tyrimas, aš jame dalyvauju kaip įmonės vadovas. Vidinis tyrimas vyksta ir įmonėje, jis turėtų būti baigtas iki spalio pradžios. Daugiau jokių aplinkybių komentuoti negaliu“, – sakė E.Vaidelys.

Jis tikino, kad nesijaučia kaltas dėl savo veiksmų, ir teigė pats apsisprendęs išeiti iš Lietuvos pašto.

„Mano apsisprendimas išeiti nebuvo spontaniškas, aš jau kurį laiką apie tai galvoju. Suprantu ir akcininko norą, kad visose vadovų grandyse turi būti žmonės, kuriais jis pasitiki šimtu procentų. Todėl mano prašymas yra logiškas ir pasvertas“, – sakė E.Vaidelys.

Jis vadovavimą paštui perėmė 2007 metų vasarį, kai iš įmonės vadovo posto pasitraukė ilgametis generalinis direktorius Jonas Šalavėjus. Iki tol E.Vaidelys dirbo Lietuvos pašto finansų direktoriumi.

100 proc. Lietuvos pašto akcijų patikėjimo teise valdo Susisiekimo ministerija. Nuo kitos savaitės pradžios įmonei vadovaus 35 metų Andrius Urbonas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius