Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
02 21

Paskelbė, ką reikės daryti su apdegusiu Viršuliškių daugiabučiu: kaina – apie 1,2 mln. eurų

Sausio pradžioje sprogimo ir gaisro suniokotas daugiabutis Vilniaus Viršuliškėse turės būti iš dalies nugriautas. Taip nusprendė Avarijos tyrimo komisija, kuriai baigus darbą priimtus sprendimus sostinės meras Valdas Benkunskas pristatė ir žiniasklaidai, ir daugiabučio gyventojams. Pastatas šiuo metu avarinės būklės – ekspertai siūlo vidurinę nuo gaisro nukentėjusią daugiabučio dalį išardyti ir naujai atstatyti.

Gaisras Viršuliškėse esančiame daugiabutyje kilo sausio pradžioje, jo metu žuvo du žmonės – nepilnametis ir suaugęs asmuo. Be pastogės dėl šios nelaimės liko 57 namo gyventojai, dalis jų persikraustė į socialinius būstus, skelbė savivaldybė.

Tyrimo ėmėsi ir savivaldybės sudaryta darbo grupė, kuri parengė ir veiksmų planą, ką reikia daryti toliau, kiek tai kainuos.

Dalį namo teks griauti

Apie tai meras V.Benkunskas kalbėjo surengtoje spaudos konferencijoje trečiadienio pavakarę, po kurios įvyko jo susitikimas su šio daugiabučio gyventojais.

VIDEO: Paskelbė, ką reikės daryti su apdegusiu Viršuliškių daugiabučiu: kaina – apie 1,2 mln. eurų

„Tik įvykus nelaimei, siekdami operatyviai padėti nukentėjusiems gyventojams, paskelbėme ekstremaliąją situaciją – tai leido lengviau valdyti situaciją ir teikti būtiniausią pagalbą. Aktyviai padėjo ir nevyriausybinės organizacijos, tūkstančiai žmonių – dėkoju už vienybę šioje situacijoje.

Šiandien jau turime veiksmų planą, kaip nukentėjusiems gyventojams kuo greičiau grąžinti namus“, – sakė Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius