Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 19

Paskelbta prezidento G.Nausėdos komanda – dauguma talkino dar per rinkimus

Visą savaitę prezidentūros tinklalapyje vyko atnaujinimo darbai, o penktadienį pagaliau atnaujinti prezidento Gitano Nausėdos komandos kontaktai. Paaiškėjo iki šiol neskelbtų patarėjų pavardžių. Tarp jų – dauguma G.Nausėdai dar rinkimų kampanijos metu talkinusių asmenų, apie dešimt žmonių prezidentūroje lieka dirbti pasikeitus prezidentui.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors pagrindinius savo patarėjus G.Nausėda pristatė dar iki inauguracijos, penktadienį atnaujinus prezidentūros kontaktų sąrašą, paaiškėjo daugiau prezidento komandos narių.

Štai prezidento kabinete, be rinkimų kampanijoje už vizitus Lietuvoje ir užsienyje buvusios atsakinga Ievos Ulčickaitės, dar dirbs Liutauras Galinis, taip pat talkinęs G.Nausėdai rinkimų kampanijoje, o anksčiau užsiėmęs renginių organizavimu.

Liutauras Galinis, Agnė Jasiulevičiūtė-Kalinkina, Saugirdas Vaitulionis
Liutauras Galinis, Agnė Jasiulevičiūtė-Kalinkina, Saugirdas Vaitulionis

Kanclerei Algei Budrytei talkinti lieka jau anksčiau prezidentūroje dirbusi Julita Dudutienė. Buvęs prezidentūros kancleris Giedrius Krasauskas taip pat lieka dirbti. Jis tapo vicekancleriu.

Aplinkos ir infrastruktūros grupei, kaip ir skelbta, vadovaus buvęs energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius, o jo konsultante tapo G.Nausėdos rinkimų štabe dirbusi Gerda Gintautė. Daugiau patarėjų šioje grupėje kol kas nėra.

Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovu, kaip žinoma, dirbs Simonas Krėpšta. Prezidento patarėja šioje grupėje tapo per rinkimus už regionų tinklą atsakinga buvusi Lina Svidinskaitė, anksčiau dirbusi Seimo nario Mykolo Majausko padėjėja, o dabar – šio Seimo nario mylimoji. Šioje grupėje lieka dirbti vyriausioji specialistė Dalia Zabelevičienė, jau talkinusi buvusiai šalies vadovei.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lina Svidinskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lina Svidinskaitė

Komunikacijos grupei vadovaus rinkimų kampanijos metu G.Nausėdos atstovu spaudai dirbęs Aistis Zabarauskas. Patarėjais šioje grupėje tapo žurnalistai Ieva Elenbergienė ir Antanas Manstavičius, taip pat buvusi advokatų kontoros „TGS Baltic“ komunikacijos vadovė, anksčiau viešųjų ryšių agentūroje „Integrity“ dirbusi Kristina Karnickaitė.

Kaip jau skelbta, pirmosios ponios Dianos Nausėdienės komunikacija rūpinsis Regina Statkuvienė. Dar keturi žmonės – Paulius Kalmantas, Dovilė Šalkuvienė, Robertas Dačkus ir Valentinas Voitovas – grupėje liko dirbti iš anksčiau.

Nacionalinio saugumo grupės kontaktų sąraše kol kas – beveik tuščia. Aišku tik tiek, kad lieka dirbti dar D.Grybauskaitei talkinusi vyriausioji specialistė Aušra Svilaitienė.

Teisės grupės vadove ir vyriausiąja prezidento patarėja bus Jūratė Šovienė, tai jau buvo skelbta. Prezidento patarėja taip pat dirbs dar viena buvusi Konkurencijos tarybos darbuotoja Gintarė Surblytė-Namavičienė. Patarėja teisės klausimais tapo ir buvusi Konstitucinio Teismo darbuotoja, teisėjų padėjėja Ieva Saudargaitė. Vyriausiąja specialiste lieka dirbti Nadežda Maciejievska.

Švietimo, mokslo ir kultūros grupė vadovo dar neturi. Tačiau jau aišku, kad prezidento patarėja bus kultūros istorikė Sonata Šulcė, išleidusi knygą „Vilniaus istorijos. Gidas po XVIII amžiaus miestą“. Vyriausiąja specialiste lieka dirbti Lina Kančytė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sonata Šulcė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sonata Šulcė

Užsienio politikos grupei vadovaus, kaip jau skelbta, Asta Skaisgirytė. Kitų patarėjų grupėje kol kas nėra. Žinoma tik, kad vyriausiąja specialiste lieka dirbti Giedrė Isokienė.

Vidaus politikos grupė taip pat – beveik tuščia. Žinomas tik jos vadovas – buvęs Kauno vicemeras, G.Nausėdai talkinęs rinkimų kampanijos metu, Povilas Mačiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius