Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 08

Paskelbtas konkursas naujo Klaipėdos muzikinio teatro statybos vietai parinkti

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras ir Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija oficialiai paskelbė viešą architektūrinį-urbanistinį konkursą naujo teatro pastato vietai parinkti.
A.Žigaitytė-Nekrošienė neslėpė, jog sulaukė nemažai priekaištų, kaip kviečiasi tokio lygio žvaigždę į griūvantį teatrą.
Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro likimas - vis pakibęs. / 15min.lt nuotr.

Konkurso dalyvių analizei pateiktos net keturios galimos naujojo teatro vietos: dabartinė – Atgimimo aikštėje, Skveras prie Danės gatvės, Vasaros koncertų estrados teritorija, Danės upės žiočių teritorija. Konkurso dalyviams taip pat palikta teisė siūlyti po vieną papildomą vietą, jų nuomone, tinkamą tokio pobūdžio kultūros įstaigos statybai.

Dalyviams formuluojama užduotis – rasti geriausią erdvę, kurioje įsikomponuotų 13 tūkst. kv. m ploto pastatas su dviem žiūrovų salėmis (250 ir 700 vietų), teatro funkcijai ir bemaž 250 darbuotojų kolektyvui reikalingomis patalpomis. Projektų autoriai taip pat turės rasti sprendimą, kur sutalpinti 160 teatro lankytojų automobilių.

Konkurso organizatorius – LAS Klaipėdos apskrities organizacija tikisi sulaukti gausaus dalyvių būrio ir įdomių bei racionalių sprendimų, pagaliau užbaigsiančių mėgėjiškus bandymus kurti naują teatrą nemotyvuotai parinktose vietose. „Tokio objekto statyba reikšminga ne tik miestui, bet ir valstybei. Į jį bus investuojamos didelės lėšos, todėl sprendimai turi būti ne atsitiktiniai, bet profesionalūs, argumentuoti, pagrįsti gilia analize. Be abejo, tikimės įdomių idėjų – juk planuojama statyti meno įstaigą ir tai puiki galimybė architektų saviraiškai“, – sako LAS Klaipėdos apskrities organizacijos vadovas Romualdas Gailius.

Konkurso dalyvių darbų bus laukiama iki rugsėjo 30-osios. Jie bus pristatyti ir eksponuojami viešai. Visuomenės atstovai taip pat turės galimybę pareikšti savo nuomonę apie pateiktus darbus, teikti siūlymus.

Konkurso vertinimo rezultatus planuojama paskelbti dar šio spalio pabaigoje.

Vertinimo komisijai, sudarytai iš Kultūros ministerijos, Klaipėdos savivaldybės, Lietuvos architektų sąjungos bei Muzikinio teatro kolektyvo atstovų, vadovaus uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius