Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 27

Paskelbtos atidaromo Fabijoniškių baseino paslaugų kainos: brangiau nei kitur

Vilnius pagaliau vėl turės baseiną. Sostinės savivaldybė skelbia, kad gruodžio 31-ąją laukia istorinis įvykis, kokio Vilniuje nebuvo jau tris dešimtmečius: atidaromas modernus baseinas Fabijoniškėse. Vis dėlto 3,3 mln. eurų kainavęs ir gerokai vėluojantis baseinas lankytojams neturėtų pasirodyti itin pigus – interneto svetainėje skelbiamos kainos didesnės nei kitur Lietuvoje.
Atidaromas Fabijoniškių baseinas
Atidarymui paruoštas Fabijoniškių baseinas / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

4 valandos – 19 eurų

Vienkartinis apsilankymas naujajame Fabijoniškių baseine, jeigu ten planuojate praleisti bet kuriuo dienos metu keturias valandas ir naudotis baseinu, pirtimi bei treniruoklių sale, kainuos 19 eurų. Jeigu tik baseinu ir pirtimi bei dvi valandas – 10 eurų.

Mėnesinis abonementas baseinui, pirčiai ir treniruoklių salei naudojantis keturias valandas kasdien bet kuriuo metu – 115 eurų, tik baseinas ir pirtis dvi valandas bet kuriuo metu kasdien – 97 eurai. Tiesa, treniruoklių salė sausį dar neveiks, tik nuo vasario 1-osios, todėl ketinantys įsigyti abonementą visiems metams gaus papildomą mėnesį naudotis baseinu ir sale.

Vienkartinis apsilankymas keturias valandas kainuos 19 eurų. Tik baseinas ir pirtis dvi valandas – 10 eurų.

Trijų mėnesių abonementas lankantys baseine, pirtyje ir treniruoklių salėje kainuos 189 eurus, šešių – 269 eurus, 12 mėnesių – 369 eurai. Naudojimasis tik baseinu ir pirtimi atitinkamai kainuos 159, 209 ir 319 eurų. Moksleiviams ir studentams, pensininkams ir neįgaliesiems, pateikusiems pažymėjimus, bus taikomos 20 proc. nuolaidos, rašoma baseino interneto svetainėje.

Kitur pigiau

Ar tai daug, ar mažai, spręsti teks lankytojams. Tiesa, ne paslaptis, kad komerciniuose sporto klubuose, kurie turi ir baseinus, galima apsilankyti ir pigiau. Ten paprastai irgi yra ir pirtys, ir treniruoklių salės, ir grupiniai užsiėmimai vyksta, visa tai įtraukiama į bendrą kainą, tik baseinai trumpesni. Tarkim, Karoliniškėse, Fabijoniškėse, Šeškinėje esantys „Impuls“ sporto klubai siūlo mėnesinius abonementus už 85 eurus, o Trinapolio gatvėje esantis – už 75 eurus.

Kai Vilnius neturėjo nė vieno baseino, nemažai plaukikų važinėjo į Elektrėnus. Čia veikia 50 m ilgio 8 takelių baseinas, o mėnesiniai abonementai vienam asmeniui kainuoja 42 eurus suaugusiajam ir 26 eurus mokiniams, studentams, pensininkams. Vienkartiniai valandos apsilankymai čia atitinkamai kainuoja 3–3,5 euro suaugusiems ir 2–2,5 euro vaikams, studentams bei pensininkams.

Violetos Grigaliūnaitės/15min nuotr./Elektrėnų baseinas
Violetos Grigaliūnaitės/15min nuotr./Elektrėnų baseinas

50 metrų Kauno Girstučio baseino kainos irgi mažesnės nei Vilniuje. Vienkartinis apsilankymas bet kuriuo dienos metu keturioms valandoms čia kainuoja 12 eurų suaugusiems ir perpus vaikams nuo 4 iki 15 metų – 6 eurus. Mėnesiniai abonementai suaugusiems kainuoja 49 eurus, vaikams – 29 eurus.

2018 metais Klaipėdoje atidarytas naujas daugiafunkcis sveikatingumo centras su 50 metrų baseinu. Jame naudojantis taip pat ir pirčių zona bei sporto klubu vienkartinis leidimas (3 val.) bet kuriuo dienos metu kainuoja 16 eurų, jeigu tik baseinas ir pirtys – 14 eurų. Vaikams nuo 4 iki 15 metų irgi yra numatyti vienkartiniai leidimai už 5 eurus.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdoje atidarytas ilgai lauktas baseinas
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdoje atidarytas ilgai lauktas baseinas

Baseinų yra ir mažesniuose Lietuvos miestuose, tarkim, savo baseiną turi ir Varėna – 25 metrų ilgio, keturių takelių. Čia tris valandas plaukioti ir naudotis pirtimis iki 17 val. galima už 5,3 euro, po 17 val. – už 6 eurus suaugusiems, vaikams atitinkamai plaukiojimas kainuoja 4,3 euro ir 4,5 euro.

Laukti teko ilgai

Fabijoniškių baseino lankytojų nuo Naujųjų (tiksliau – sausio 2 d.) lauks 25 metrų ilgio 8 takų plaukimo baseinas, atskirta pirčių zona su sauna ir rusiška pirtimi. Vasario 1 dieną turėtų pradėti veikti ir dvi modernios sporto salės: 450 kv. m. treniruoklių salė ir 230 kv. m. grupinių treniruočių salė;

Baseine įrengta ir 100 vietų žiūrovų tribūna, tinkanti stebėti varžybas ar besitreniruojančius vaikus, veiks garso ir vaizdo sistemos.

Baseinu rūpinsis sostinės savivaldybės įstaiga „Sveikas miestas“. Naujojo baseino operatorius visą sutarties laikotarpį – 20 metų – turės rūpintis ne tik statinio priežiūra, bet ir sportininkų treniruočių sąlygomis, sostinės antrokų mokymosi plaukti programa.

Vilniaus S.Nėries gatvėje iškilusio baseino statybos savivaldybei kainavo 3,3 mln. eurų. Baseiną statė bendrovės „Irdaiva“ ir „Statybos kodas“. Atidarymas planuotas dar pavasarį, tačiau ne kartą atidėliotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius