Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 16

Paskirta Lietuvos energetikos agentūros valdyba

Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas pasirašė įsakymą, kuriuo paskirta ir darbą pradeda VšĮ „Lietuvos energetikos agentūra“ (LEA) valdyba, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Lietuvos Respublikos energetikos ministerija
Lietuvos Respublikos energetikos ministerija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

LEA valdyba paskirta ketverių metų kadencijai, jos nariai dirbs neatlygintinai – visuomeniniais pagrindais.

„Gyvename energetikos transformacijos ir spartaus perėjimo prie atsinaujinančios ir klimatui neutralios energetikos laiku, todėl strateginis LEA požiūris į šiuos procesus yra labai svarbus. Valdyba prisidės tiek stiprinant LEA, tiek ir išnaudojant jos turimą potencialą“, – sako energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žygimantas Vaičiūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žygimantas Vaičiūnas

Į naująją LEA valdybą paskirti trys nepriklausomi nariai ir du Energetikos ministerijos atstovai: Lietuvos pramonininkų konfederacijos Energetikos ir klimato kaitos komiteto pirmininkas Martynas Nagevičius, Lietuvos vėjo elektrinių asociacijos vadovas Aistis Radavičius, INFOBALT viceprezidentas dr. Giedrius Gecevičius, Energetikos ministerijos kancleris Ramūnas Dilba bei viceministras Rytis Kėvelaitis.

LEA yra energetikos kompetencijų ir duomenų centras, kuris įkurtas 2019 m. sujungus dvi valstybės įmones – Energetikos agentūrą ir Lietuvos naftos produktų agentūrą.

LEA pavesta atlikti Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategijos ir Nacionalinio energetikos ir klimato srities plano įgyvendinimo stebėseną, koordinuoti energijos vartojimo auditą, užtikrinti naftos produktų valstybės atsargų kaupimą ir atlikti kitas funkcijas.

LEA įsteigta įvertinus tokių šalių, kaip Airija, Švedija, Danija, Suomija gerąją patirtį – šiose šalyse veikia panašaus profilio analitinės institucijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius