-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 08 02

Paskirti naujas susisiekimo viceministras ir ministro patarėjas

Susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio politinio pasitikėjimo komanda pasipildė dviem naujais nariais. Darbą joje rugpjūčio 1 d. pradėjo naujasis susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas, iki šiol ėjęs M.Skuodžio patarėjo pareigas, o nuo rugpjūčio 8 d. prie komandos prisijungs ministro patarėjas strateginio planavimo klausimais Justas Nugaras, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Susisiekimo ministerija
Susisiekimo ministerija / Mato Miežonio / 15min nuotr.

Dar vieno ministro patarėjo pareigybės išplėstos naujomis funkcijomis ir atsakomybėmis.

Viceministras M.Tarnauskas bus atsakingas už infrastruktūros plėtros ir teritorijų planavimo, tolimojo susisiekimo, bendradarbiavimo su savivalda klausimus. Iki šiol M.Tarnauskas ėjo susisiekimo ministro patarėjo pareigas.

Prie ministro patarėjų komandos nuo rugpjūčio 8 d. prisijungs Vilniaus Gedimino technikos universiteto Antano Gustaičio aviacijos instituto dekanas dr. J.Nugaras. Socialinių mokslų daktaras J.Nugaras bus atsakingas už aviacijos, strateginio planavimo klausimus.

Transporto klausimais iki šiol ministrą konsultavęs patarėjas Aidas Rimkevičius paskirtas ministro kabineto vadovu. Šiai pareigybei numatyta koordinuoti ministro ir ministerijos politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų veiklas, siekiant įgyvendinti ministerijos strateginius tikslus. A.Rimkevičius toliau tęs darbus ir transporto sektoriaus klausimais.

„Susisiekimo ministerijos veiklos rezultatai labai priklauso nuo Vyriausybės bendro darbo su savivalda. Su komanda lankydamiesi savivaldybėse ir kasdien spręsdami daugelį jų keliamų klausimų jaučiame poreikį dar labiau sustiprinti ministerijos ir jos įmonių dialogą su savivalda.

Per daugiau nei pusantrų metų darbo M.Tarnauskas jau gerai pažįstamas daugeliui merų ir ne kartą įrodė savo kompetenciją. Džiaugiuosi ir socialinių mokslų daktaro J.Nugaro atėjimu į komandą. Turininga jo akademinė ir vadybos patirtis bus labai naudinga planuojant ir įgyvendinant strateginius pokyčius“, – teigia susisiekimo ministras M.Skuodis.

Susisiekimo viceministras M.Tarnauskas Šiaulių universitete įgijo Filosofijos ir pilietinio ugdymo bakalauro laipsnį, vėliau Mykolo Romerio universitete gavo verslo vadybos magistro laipsnį. 2011–2015 m. M. Tarnauskas dirbo Vilniaus miesto savivaldybėje, Investicinių projektų skyriuje. Nuo 2015 m. M.Tarnauskas yra Šakių rajono savivaldybės tarybos narys.

M.Tarnauskas papildys esamų susisiekimo viceministrų komandą. Plėtros ir tarptautinio bendradarbiavimo bei Vandens ir geležinkelių transporto politikos grupių veiklas kuruoja viceministrė Loreta Maskaliovienė, viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė atsakinga už Ateities susisiekimo politikos grupės veiklą, o Kelių ir oro transporto politikos grupės veikla – viceministro Juliaus Skačkausko kompetencija.

Susisiekimo ministro patarėjas J.Nugaras Vilniaus Gedimino technikos universitete įgijo transporto logistikos bakalauro, tarptautinio verslo magistro ir socialinių mokslų daktaro laipsnius. Nuo 2017 m. J.

Nugaras dirba šio universiteto Antano Gustaičio aviacijos instituto dekanu. Jo penkerių metų kadencija universitete baigsis rugpjūčio 5 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius