Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 05

Paskirto Šilutės ligoninės vadovo diplomo detektyvą aiškinasi policija

Ketvirtadienį Šilutės ligoninės vadovo pareigas pradėsiantis eiti ortopedas-traumatologas Viktoras Šileikis sulaukė kaltinimų, jog neva laimėjo konkursą pateikęs suklastotą diplomą. Tačiau ligoninės steigėja Šilutės rajono savivaldybė nematė pagrindo nepatvirtinti naujojo vadovo.
Šilutės ligoninės vadovas Viktoras Šileikis
Šilutės ligoninės vadovas Viktoras Šileikis / Šilutės ligoninės ir „Šilokarčemos“ archyvo nuotr.

Dar iki šio ketvirtadienio Viktoras Šileikis ėjo ortopedo-traumatologo pareigas viešojoje įstaigoje „Šilutės ligoninė“, vadovavo Konsultacinei poliklinikai.

Neseniai jis laimėjo konkursą vadovauti visai ligoninei. Šis faktas nustebino V.Šileikį pažinojusius asmenis – suabejota jo profesine kvalifikacija. Su 15min susisiekė V.Šileikį pažįstanti moteris iš JAV. Ji tikino, kad iš JAV prieš keliolika metų deportuotas V.Šileikis už Atlanto vertėsi ne mediko praktika, o buvo tiesiog operacinės technikas. Sužinojusi, jog Lietuvoje vyras užsiima mediko praktika, ji gerokai nustebo, kaip tai įmanoma. Paaiškėjo, jog valstybinei Akreditavimo sveikatos priežiūros veiklos tarnybai neužkliuvo pateikti dokumentai.

„Jis pateikė Čikagos valstijų universiteto diplomą. Šis universitetas ne tik neturi tokios studijų krypties, V.Šileikis jame net nestudijavo. Tai nesunku patikrinti. Taigi, licencijai verstis mediko praktika jis pateikė suklastotą dokumentą“ – piktinosi V.Šileikio profesinį kelią stebėjusi pašnekovė.

Ji informavo apie tai Sveikatos apsaugos ministeriją, vietos žiniasklaidą, informuota ir Šilutės rajono savivaldybė, rengusi konkursą. Tačiau rezultatai niekiniai – ministerija į raštą nesureagavo, informacija įdomi pasirodė tik spaudai.

Šilutės rajono spaudoje pasirodžiusi žinia apie galbūt būsimą ligoninės vadovą sukėlė sąmyšį. Pasirodė informacija, jog po publikacijų situacija susidomėjo Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Tačiau 15min gavo STT patvirtinimą, jog joks tyrimas V.Šileikio atžvilgiu nėra pradėtas.

„Šilokarčemos“ archyvo nuotr./Viktoras Šileikis
„Šilokarčemos“ archyvo nuotr./Viktoras Šileikis

Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis, kalbėdamas su 15min, teigė nematąs priežasčių V.Šileikio neskirti į konkurse laimėtas pareigas. Esą iš STT gauta pažyma, neleidžianti abejoti kandidatu.

„Suprantate, čia po kiekvieno konkurso ima ir atsiranda „kompromatai“, – teigė meras. Anot jo, galimus pažeidimus tegu aiškinasi teisėtvarka, savivaldybės esą ne tokia funkcija ir jie neturintys tokių galių.

Pats V.Šileikis pasiruošęs nuo ketvirtadienio pradėti eiti naujas pareigas. Jis neslėpė į mestus kaltinimus reaguojantis jautriai, nes „nemalonu sulaukti kaltinimų iš nežinomų asmenų, kurie, panašu, siekė, kad jis nevadovautų įstaigai“.

V.Šileikio istoriją dar bando narplioti Šilutės policijos pareigūnai – tyrėjai pradėjo aiškintis, ar diplomas, kurį medikas pateikė, yra tikras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius