Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 16

Paskirtos trys Patriotų premijos

Krašto apsaugos ministerija (KAM) paskyrė tris patriotų premijas. Premijų laureatai bus apdovanoti Vilniaus knygų mugėje šią savaitę.
M.Anušauskaitė ir G.Jord
M.Anušauskaitė ir G.Jord / V.Gembicko nuotr.

Justinas Sajauskas bus apdovanotas už partizanų epo istorijas knygoje „Neužmirštami Suvalkijos vardai“. Daliai Stakytei-Anysienei, Laimai Petrauskaitei VanderStoep ir Daliai Cidzikaitei  už nelengvą istorinę atmintį be interpretacijų knygoje „Manėm, kad greit grįšim. 18 pasakojimų apie pasitraukimą į Vakarus 1940-1944”.

Miglei Anušauskaitei ir Gerdai Jord premija skirta „už drąsų ir netikėtą žvilgsnį į Lietuvą įkvepiančią istoriją“ knygoje „10 litų“, pranešė Lietuvos leidėjų asociacija.

Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos leidėjų asociacija jau penktus metus iš eilės renka pilietiškiausias bei patriotiškiausias metų knygas. Šiemet konkurse dalyvavo 27 knygos.

Patriotų premijų konkursas rengiamas jau penktą kartą. Šiomis premijomis siekiama skatinti Lietuvos ir užsienio autorius rašyti pilietiškumo ir patriotizmo tematika, per knygą skiepyti meilę ir ištikimybę šaliai. Konkursui teikiamos grožinės, memuarinio pobūdžio, edukacinės, mokslo populiarinimo srities knygos, išleistos per paskutiniuosius vienerius kalendorinius metus Lietuvoje ir kitose šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius