Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 05

Paskleista nauja melaginga žinia apie krašto apsaugos ministrą R.Karoblį

Internete rusų, ukrainiečių ir anglų kalbomis paskleista melaginga žinia apie tai, kad Lietuvos krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis neva pripažino Krymą esant Rusijos dalimi.
Raimundas Karoblis
Raimundas Karoblis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tai dar vienas bandymas skleisti įžūlų melą, siekis sukiršinti partnerius ir mažinti visuomenės pasitikėjimą Lietuvos parama Ukrainai bei diskredituoti Lietuvą tarptautinėje arenoje“, – jo atstovės BNS atsiųstame komentare sako R.Karoblis.

Jis pabrėžia, kad bendradarbiavimas su Ukraina ilgą laiką yra vienas iš svarbiausių Lietuvos užsienio ir saugumo politikos prioritetų ir juo išliks.

„Lietuva palaiko Ukrainos nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą, rėmė ir toliau rems Ukrainos europinės bei euroatlantinės integracijos siekius“, – teigia ministras.

Keliuose interneto puslapiuose savaitgalį išplatintoje melagingoje naujienoje taip pat teigiama, kad ministras esą kaltina Ukrainą besinaudojant Krymo situacija nukreipti JAV dėmesį nuo Baltijos šalims gresiančio pavojaus.

Teigiama, kad žurnalistus neva šokiravusią poziciją ministras išsakė JAV–Lietuvos gynybos forume vasario pabaigoje, nors ministras renginyje nedalyvavo.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos, melaginga žinia skirta pirmiausiai rusų ir ukrainiečių auditorijai – ji paskleista rusų ir ukrainiečių portaluose, naudojama filmuota medžiaga titruojama rusiškai, tačiau internete pasirodė jau ir angliškai išverstas melagingos žinutės tekstas.

Prie anglų kalba paskelbtos naujienos taip pat pridėtas trumpas vaizdo įrašas, kuriame R.Karoblis lietuvių kalba pasako kelis sakinius apie Ukrainos pajėgas.

Melagingas žinias apie krašto apsaugos ministrą R.Karoblį bandyta skleisti ir anksčiau: sausį įsilaužus į naujienų portalą tv3.lt ten paskelbta šmeižikiška žinia, esą R.Karoblis priekabiavo prie Žinių radijo žurnalisto Rido Jasiulionio ir prisipažino esąs gėjus. Karu su šia melaginga žinia išplatinti ir laiškai su kenkėjiška programa.

Lietuvos žvalgybos institucijos pernai perspėjo, kad Rusija siekia diskredituoti NATO pajėgas Lietuvoje ir sukelti visuomenės priešpriešą karių dislokavimui, taikydama informacines ir kibernetines atakas, skleisti melagingo turinio ir provokacinio pobūdžio informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius