TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 05 19

Paskutinis šansas pasidalinti 2600 eur – filmuok, kaip keičiasi pasaulis, ir atsiųsk!

Filmuok, siųsk mums ir laimėk 2600 eurų konkurse „Ar matai, kaip keičiasi pasaulis?“, kurio dalyviai jau įrodė: ne technika, o idėja yra svarbiausia. Kaip sako konkurso iniciatoriai, tinka ir tiktokinio video kokybė, nes esmė – mintis. Specialiai suburta ekspertų komisija išrinks 5 geriausius vaizdo klipus ir juos apdovanos piniginiais prizais. 1 vietai teks 1000 eurų, 2 vietai – 700 eurų, 3, 4 ir 5 vietoms – po 300 eurų.
„Ar matai, kaip keičiasi pasaulis?“ Dalyvauk ir laimėk
„Ar matai, kaip keičiasi pasaulis?“ Dalyvauk ir laimėk / 15min nuotr.

Konkurso partneris 15min papildomai apdovanos 3 daugiausiai visuomenės balsų surinkusius klipus specialiais prizais – 3 metinių prenumeratų komplektais („15min“, „Žmonės Cinema“ ir BNS Sprintas) ir žurnalo „Žmonės“ prenumerata.

123RF.com nuotr./Paauglys su fotoaparatu
123RF.com nuotr./Paauglys su fotoaparatu

Trukmė – iki minutės

Užduotis: nufilmuok iki 1 minutės trukmės vaizdo įrašą bet kokiomis priemonėmis arba iš nuotraukų sukurk filmuką, kuris atskleistų, kaip Lietuva per 20 metų pasikeitė ES investicijų dėka. Pasidomėk ir parodyk, kurie pokyčiai ryškiausi. Gal moksle ar versle, gal energetikos, aplinkosaugos ar transporto sektoriuje, o gal visgi užimtumo ir visuomenės švietimo srityje? Gal pamatysi tai, ko nepastebėjome mes? Įkvėpk, apsižvalgyk ir įamžink pokytį!

FinMin/"Ar matai, kaip keičiasi pasaulis?" lauko reklama
FinMin/"Ar matai, kaip keičiasi pasaulis?" lauko reklama

Sukurtų vaizdo klipų lauksime el. paštu esminiaipokyciai@15min.lt iki gegužės 20 dienos. Siųskite juos pasinaudodami platforma www.wetransfer.com.

Laukiam pavienių kūrėjų ir komandų darbų

Konkursas iš karto sulaukė susidomėjimo, tačiau artėjant galutiniam terminui išjudėjo net ir kuklieji. Įdomu, ką padovanos paskutinė diena?

Nesvarbu, esi mėgėjas, ar profesionalas – kviečiame dalyvauti visus, nepaisant amžiaus, lyties ar tautybės. Konkurse laukiami tiek pavieniai asmenys, tiek komandos. Svarbiausia – jūsų matymas ir kūrybinis polėkis.

123RF.com nuotr./Laisvalaikis su paspirtukais
123RF.com nuotr./Laisvalaikis su paspirtukais

Tikslas – įamžinti pokytį

Išsitraukti telefonus, fotoaparatus, vaizdo kameras ar dronus ir dalyvauti kūrybiniame vaizdo klipų konkurse „Ar matai, kaip keičiasi pasaulis?“ pakvietė LR Finansų ministerija.

Konkurso tikslas – paskatinti kūrybiškai pažvelgti į mus supantį pasaulį ir įamžinti pokytį, kaip gyvenimas ir mes patys pasikeitėme per 20 ES investicijų metų. Neretai pokyčiai tampa nematomi, nes šiandien mums jie savaime suprantami. Taigi, viskas, ką reikia padaryti – pasitelkti vaizduotę ir minties jėgą, įamžinti pokytį, kurį lėmė ES investicijos Lietuvoje, pasidalyti savo kūriniu ir varžytis dėl pagrindinių prizų.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Pašilaičiai
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Pašilaičiai

Laiške nurodykite siekiamą atskleisti pokytį ir savo asmens duomenis: vardą, pavardę, el. paštą bei telefono numerį.

Vertintojai kompetetinga žiuri

Konkurso darbus vertins Lietuvos režisieriai, scenaristai – Donatas Ulvydas, Saulė Degutytė – Šiekštelienė, menininkė – Jolita Vaitkutė, prodiuserė – Ieva Biliūnaitė, Lietuvos muzikantas, dainų autorius, TV laidų prodiuseris – Saulius Urbonavičius – Samas, fotografas – Antanas Sutkus ir videorinkodaros specialistas Rolandas Burokas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Donatas Ulvydas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Donatas Ulvydas

Vertinant darbus dėmesys bus skiriamas vaizdo klipo atitikimui konkurso temą, kūrybinei idėjai ir jos išpildymui, idėjos originalumui.

Daugiau informacijos apie ES investicijas: esinvesticijos.lt ir esminiaipokyciai.lt

Peržiūrėti konkursui atsiųstų video pavyzdžių ir pasiskaityti smagių pasidalijimų apie pokyčius miesteliuose, miestuose ir visoje šalyje galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius