-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 01 29

Paslapčiomis įvyko „Drąsos kelio“ partijos steigiamasis suvažiavimas

Šeštadienį Kaune įvyko „Drąsos kelio“ partijos steigiamasis suvažiavimas, pranešė naujienų portalas lrytas.lt.
Kunigas Jonas Varkala
Kunigas Jonas Varkala / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Partijos pirmininku išrinktas kunigas altaristas Jonas Varkala. Neringai Venckienei nusiėmus teisėjos mantiją, pasak portalo, partijos vairą turėtų perimti ji.

Nors buvo žadėta, kad partijos steigiamasis suvažiavimas bus viešas, o po jo bus surengta spaudos konferencija, kurioje bus pristatyti naujos partijos tikslai ir planai, suvažiavimas organizuotas paslapčiomis, apie tai neinformuojant net kai kurių savo pasekėjų.

Kol kas partijos programa visuomenei taip pat nepateikiama, tai žadama padaryti pirmadienį, sausio 30 dieną.

Vienas partijos suvažiavime buvęs jos narys, nenorėjęs, kad jo pavardė būtų minima viešai, teigė, kad slaptumas buvo reikalingas tik todėl, kad partijos programos dar nėra. Ją, kaip rašoma portale, planuojama „sulipdyti“ per savaitgalį.

Apie partijos kūrimą Drąsiaus Kedžio artimieji kalba jau antrus metus. Garsiai apie ją pradėta kalbėti pernai rugpjūtį. Tada buvo paviešinta ir „Drąsos kelio“ deklaracija, kurią pasirašė 31 būsimos partijos narys.

Deklaracijoje skelbta, kad Lietuvoje jau du dešimtmečius yra įsigalėjusi oligarchinė santvarka, kuri esanti palanki tik siauroms kastoms – bankininkų ir oligarchų klanams bei korumpuotų pareigūnų ir pedofilų grupuotėms.

„Kuriamos „Drąsos kelio“ partijos veiklos pamatinis tikslas – telkti Tautą, kad būtų atkurta Lietuvos teisinė, demokratinė, konstitucinė valstybė. Būtina sutramdyti valstybę griaunančius ir didžiąją dalį visuomenės išnaudojančius bei skurdinančius šešėlinius klanus, puoselėti krikščioniškas, humanistines vertybes, kurti pilietinę visuomenę, išsaugoti unikalią etninę kultūrą“, – rašoma deklaracijoje.

Netrukus po šios deklaracijos paviešinimo net nesusikūrusioje partijoje įvyko skilimas – apkaltinę D.Kedžio tetą Audronę Skučienę ir jos draugę Ireną Malinauskienę intrigomis, pasitraukė keli jos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius