-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 05

Paspaudus šalčiams į Vilniaus nakvynės namus kasnakt renkasi apie 400 benamių

Smarkiai atšalus orams, visuose Vilniuje veikiančiuose nakvynės namuose kasnakt pasirūpinama beveik 400 benamių. Apie 300  jų nakvynės namuose apsistojo ilgesniam – iki 6 mėnesių  laikotarpiui.
Vilniaus nakvynės namai
Vilniaus nakvynės namai / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Sostinės benamiai gali glaustis nakvynės namuose, nes pasilikus nakvoti lauke, kyla reali grėsmė nušalti galūnes ar sušalti mirtinai“, – rašoma savivaldybės pranešime. 

Savivaldybė prašo vilniečius būti atidesnius  gatvėje šąlantiems ir pranešti apie juos Nakvynės namų socialinei tarnybai 8 617 44661.

Benamių ir elgetaujančių asmenų Vilniuje registro duomenimis, bendradarbiaujant Vilniaus miesto socialinės paramos centrui ir Vilniaus miesto nakvynės namams kartu su NVO įvairių socialinių paslaugų nors kartą yra suteikta 1980 benamiams, elgetaujantiems, valkataujantiems ir neturintiems nuolatinės gyvenamosios vietos asmenims. 

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus nakvynės namai
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus nakvynės namai

Nakvynės paslaugas benamiams asmenims teikia BĮ Vilniaus miesto nakvynės namų filialai:
•    Vilkpėdės g. 12 – 170 apnakvindinimo vietų, paslaugos teikiamos iki 6 mėn.
•    Kojelavičiaus g. 50 – 100 vietų (iš jų 60 vietų – laikinas apnakvindinimas nuo vienos nakties iki 3 parų, bendroje salėje).
•    Kosciuškos g. 8 nakvynės namų filiale „Sala“ – 30 vietų.

Vilniaus miesto savivaldybė taip pat  iš dalies finansuoja Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ projektą „Vilniaus arkivyskupijos Caritas nakvynės namai“, kur teikiamos laikino apgyvendinimo paslaugos iki 65 socialinės rizikos asmenų per mėnesį, taip pat psichosocialinė pagalba, psichologo ir socialinių darbuotojų grupinio konsultavimo paslaugos, dienos užimtumo paslaugos benamiams asmenims.

Šiuo itin šaltu metu socialiai remtiniems gyventojams ir benamiams ne mažiau svarbios ir maitinimo paslaugos, kur sušalę gali gauti karšto maisto.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus nakvynės namai
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus nakvynės namai

Vilniaus Arkivyskupijos „Caritas“ labdaros valgykloje „Betanija“, M. K. Paco g. 4 per mėnesį pamaitinama apie 500 benamių ir socialiai remtinų vilniečių. Dviejose labdaros paramos fondo „Vilties centras“ valgyklose, įsikūrusiose Liepkalnio g. 26A ir Gerovės g. 29,  kas mėnesį pamaitinama dar apie 500 alkstančių ir išdalijama apie 100 maisto rinkinių.

Nakvynės namuose A.Kojelavičiaus g. 50 nakvojantiems ir  dėl ligos negalintiems nuvykti iki labdaros valgyklų,  bendroje salėje  6 kartus per savaitę  tiekiami maisto produktų rinkiniai. 

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus nakvynės namai
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus nakvynės namai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius