Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 04

Paspirtuką ar dviratį – ką renkasi Ineta Puzaraitė-Žvagulienė?

Grupėje „Mokinukės“ išgarsėjusi atlikėja, vaikų darželio įkūrėja Ineta Puzaraitė-Žvagulienė ryžosi dalyvauti pokyčių projekte „Būk modernus – keisk ratus“ ir atrasti jos gyvenimo būdui labiausiai tinkantį darnaus judėjimo būdą po miestą.

I.Puzaraitė-Žvagulienė teigia, kad šiuo metu labai svarbu gyventi ne tik sveikai, bet ir darniai: didėjanti aplinkos tarša, klimato kaita ir kiti panašūs veiksniai turi didelės įtakos žmonių gyvensenai.

„Viena vertus, mes išties per daug pripratę prie automobilių, mažai fiziškai judame – vaikštome, važiuojame dviračiu, kita vertus, kas liks po mūsų vaikams?

Dėl šios priežasties aš ne tik galvoju apie tai, kokį automobilį rinktis, bet ir išsikėliau sau iššūkį – iki metų pabaigos kasdien nueiti ne mažiau kaip 10 tūkstančių žingsnių, kuo mažiau važinėti automobiliu po miestą, vietoje jo rinktis visuomeninį transportą, išsinuomoti paspirtuką ar dviratį“, – sako ji.

Prie projekto „Būk modernus – keisk ratus“ prisijungusi moteris visą mėnesį stebės savo judėjimo įpročius ir bandys juos koreguoti vietoje nuosavo automobilio pasirinkdama kitus keliavimo būdus. Vėliau savo rezultatais ir pastebėjimais šioje rubrikoje pasidalys su portalo skaitytojais.

VIDEO: Paspirtuką ar dviratį – ką renkasi Ineta Puzaraitė-Žvagulienė?

Informacija parengta bendradarbiaujant su Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija ir finansuojama Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius