Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2021 01 18

Pataisos namuose steigiamos nuteistųjų tarybos spręsti sisteminėms problemoms

Pataisos namuose bus steigiamos nuteistųjų tarybos, kurių tikslas – spręsti sistemines problemas, daugiausia susijusias su buitiniais, ūkiniais ar nuteistųjų užimtumo klausimais, pirmadienį pranešė Kalėjimų departamentas.
Vilniaus pataisos namuose
Vilniaus pataisos namuose / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Tai bus civilizuotas būdas išgirsti nuteistuosius. Ligi šiol beveik apie visas problemas jie pranešdavo skundais. Tikimės, kad per nuteistųjų tarybas bus keliamos ir išsakomos sisteminės problemos, kurios rūpi didesniajai daliai nuteistųjų“, – sako nuteistųjų tarybų steigimo nuostatus pasirašęs Kalėjimų departamento vadovas Virginijus Kulikauskas.

„Toks būdas padėtų ne tik spręsti daugiau buitinių, su nuteistųjų užimtumu susijusių klausimų, bet, manome, pagerintų ir psichologinį klimatą įstaigose. Nuteistieji patys dalyvautų priimant kai kuriuos sprendimus“, – teigia jis.

Nuteistieji patys dalyvautų priimant kai kuriuos sprendimus.

Daugumą šiose tarybose sudarys nuteistųjų atstovai, taip pat jose bus po vieną pataisos įstaigos ir Kalėjimų departamento darbuotoją, bendradarbiaujančių nevyriausybinių organizacijų narį.

Kalėjimų departamentas siekia, kad tarybos rinktųsi reguliariai, bent kartą per tris mėnesius, jų pasitarimai bus protokoluojami, o siūlymai teikiami pataisos namų administracijai, kuri turės užtikrinti grįžtamąjį ryšį.

Pasak departamento, šios tarybos būtų vienas pirmųjų žingsnių imantis Bausmių vykdymo sistemos reformos, kuria siekiama nuteistųjų resocializacijos. Tikimasi, kad tai padės užtikrinti ne tik normalias gyvenimo sąlygas pataisos namuose, bet ir parengs nuteistuosius gyvenimui po bausmės, kad palikę pataisos įstaigą jie būtų motyvuoti, galėtų dirbti, palaikyti santykius su artimaisiais, šeima bei daugiau nenusikalsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius