-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 10

Patalpų kurį laiką negalėjusi rasti privati ukrainiečių mokykla Klaipėdoje atidaroma šį sekmadienį

Patalpų negalėjusi rasti ir rugsėjo 1-ąją veiklos nespėjusi pradėti privati Tarptautinė Ukrainos mokykla Klaipėdoje bus atidaryta šį sekmadienį. Į šią mokyklą uostamiestyje užsiregistavo 600 karo pabėgėlių vaikų.
Pamoka
Pamoka / 123RF.com nuotr.

Sekmadienį 12 val. – Tarptautinės Ukrainos mokyklos Klaipėdoje atidarymo šventė.

Klaipėdoje į šią mokyklą užsiregistravo 600 moksleivių, Vilniuje – 1200, feisbuke pranešė Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narė Nida Puteikienė.

„Nors šiai mokyklai reikėjo it Eglei sudevėti geležines klumpes ir įveikti daugybę kitų, atrodo, jau neįveikiamų kliūčių, ji atidaroma ir vaikai galės mokytis ukrainiečių kalba“, – rašė politikė.

Pasak jos, nors Klaipėdoje yra Odesos širdis – inkaras, bet karo pabėgėlių mokyklai patalpų neatsirado.

„Šios patalpos nuomojamos už komercinę kainą“, – informavo N.Puteikienė.

Rugpjūčio pabaigoje švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė žurnalistams pranešė, kad Klaipėdoje planuojanti steigtis privati ukrainiečių mokykla nespės atsidaryti rugsėjo 1-ąją, nes vis dar nerandama jai patalpų, o steigėjai nesutvarkė visų dokumentų.

Anot jos, ukrainiečių mokykla galėtų būti atidaryta dar šiais mokslo metais, jei bus sutvarkyti dokumentai, rastos patalpos, tačiau formalumai turi būti sutvarkyti iki rugsėjo pabaigos, nes tuomet „uždaromas registras“.

Steigtis privačiai ukrainiečių mokyklai pagrindiniu iššūkiu tapo patalpų paieška. Ministerija mokyklai buvo pasiūliusi patalpas nuomai – Klaipėdos technologijų mokymo centrą, tačiau šis pasiūlymas priimtas nebuvo.

„Mes pasiūlėm patalpas, kurias galėjom pasiūlyti“, – BNS citavo ministrę J.Šiugždinienė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Jurgita Šiugždinienė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Jurgita Šiugždinienė

Ji teigė buvusi patikinta Klaipėdos mero, jog miesto savivaldybė laisvų mokyklų neturi.

„Suprantame mokyklos steigimo poreikį – tai būtų didžiulė pagalba ir palengvinimas Klaipėdos švietimo sistemai, kuri yra maksimaliai gerai subalansuota, tačiau pakankamai apkrauta, o administraciniai ir infrastruktūriniai resursai išnaudoti“, – savivaldybės pranešime sakė Klaipėdos meras.

Kaip pranešė Klaipėdos savivaldybė, ukrainiečių mokykloje numatoma ugdyti apie 600-700 vaikų. Tokiam skaičiui moksleivių laisvų ir ugdymui tinkamų patalpų savivaldybė neturi, miesto mokyklos yra užpildytos.

Kaip skelbta, Ukrainos mokykloje Klaipėdoje visi dalykai bus dėstomi ukrainiečių kalba. Kartu buvo žadėta mokyti ir Lietuvos kalbos bei istorijos.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje gyvena daugiau kaip 63 tūkstančiai ukrainiečių, kone 18 tūkstančių yra 6-17 metų amžiaus.

Klaipėdoje nuo rugsėjo turėtų būti ugdomi 1045 ukrainiečių vaikai, tačiau, anot savivaldybės, skaičius dar gali keistis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius