-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 20

Patalpų paieškai – 100 tūkst. Lt

Atlikus auditą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje paaiškėjo, kad vien Europos lyčių lygybės instituto patalpų paieškoms buvo išleista per 100 tūkst. Lt. Ministerija teigia, jog ši suma – normali rinkos kaina.
Lyčių lygybės centro atidarymas
Lyčių lygybės centro atidarymas / Prezidento spaudos tarnybos nuotr.

Trečiadienį Valstybės kontrolė pristatė audito išvadas parlamento Audito komitete. Jose skelbiama, jog vien minėtoms patalpoms rasti buvo išleista per 100 tūkst. Lt, dar apie 900 tūkst. Lt 2008 metais skirta patalpų nuomai. Kai kurie parlamentarai juokais ironizavo, esą galbūt patalpų buvo ieškoma ne Vilniuje, o Londone ar Paryžiuje. „Jis pradėjo nuo nuodėmės, tas institutas, veikti“, – pareiškė Audito komiteto narys, konservatorius Kazimieras Uoka.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kancleris Valdas Rupšys teigia, jog patalpų paieškoms buvo paskelbtas viešas konkursas, darbas patikėtas įmonei „Colliers Internacional“. „Iš pradžių ministerija pati ėmėsi iniciatyvos ieškoti patalpų, bet Europos Komisija reikalavo, kad procesai būtų labai skaidrūs ir aiškūs, t. y. kad būtų organizuojamas viešas konkursas. Jie nurodė tam tikras sąlygas, kurios turi būti taikomos konkursui, ir mes paskelbėme viešą konkursą“, – sakė V.Rupšys.

Anot jo, minėtos įmonės siūlomus variantus nuolat tikrino EK atstovai – ar tinka pačios patalpos, jų vieta, privažiavimas ir t. t. Šis procesas truko dvejus metus. Galiausiai radus tinkamas patalpas pernai metų pabaigoje buvo pasirašyta sutartis dvejiems metams. Nuoma mokama ne iš Europos Sąjungos, o iš ministerijos lėšų.

Tiesa, valstybės kontrolierė Rasa Budbergytė žurnalistams užsiminė, jog šis pažeidimas „nėra didelis“.

Europos ministrų taryba 2006-ųjų gruodį nusprendė, kad Europos lyčių lygybės institutas turėtų veikti Vilniuje. Duris institutas atvėrė pernai gruodį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius