Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 23

Prezidentės D.Grybauskaitės sprendimas dėl A.Valantino skyrimo į teisėjus – jau šią savaitę

Prezidentė Dalia Grybauskaitė jau šią savaitę turėtų apsispręsti dėl buvusio generalinio prokuroro Algimanto Valantino skyrimo vieno iš Vilniaus apylinkės teismų teisėju, antradienį sakė prezidentės patarėja.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Prezidentė jau šią savaitę ketina apsispręsti, ar kreiptis į Teisėjų tarybą dėl patarimo skirti jį apylinkės teismo teisėju“, – antradienį BNS sakė prezidentės vyriausioji patarėja teisės klausimais Solveiga Cirtautienė.

Teisėjų tarybai patarus, ar skirti A.Valantiną teisėju, galiausiai dėl to prezidentė turėtų pasirašyti dekretą.

A.Valantinas pateikė savo kandidatūrą tapti Vilniaus miesto 1-ojo, 2-ojo ir Vilniaus rajono apylinkių teismų teisėju ir atrankos komisija visais trim atvejais jam skyrė pirmąją vietą.

Antradienio rytą „Žinių radijui“ S.Cirtautienė sakė, kad tokius vertinimus lėmė A.Valantino patirtis ir savybės.

„Tai yra visiškai natūralus dalykas, kadangi atrenkant kandidatus į teisėjus visais atvejais vertinama darbo patirtis, o pagal turimus duomenis A.Valantinas turi daugiau kaip 10 metų teisėjų darbo stažą be prokuroro darbo stažo, taip pat vertinamos dalykinės, profesinės savybės“, – sakė prezidentės patarėja.

Anot S.Cirtautienės, ieškant naujojo generalinio prokuroro šiuo metu vyskta „intensyvi atranka“. Kandidatą vadovauti Generalinei prokuratūrai D.Grybauskaitė žada pateikti Seimo pavasario sesijos metu.

Buvęs generalinis prokuroras A.Valantinas atsistatydino vasario mėnesį. Jis sakė šį žingsnį žengęs dėl Seimo nutarimo, kad nesugebėjo tinkamai organizuoti jo vadovaujamų institucijų darbo bei netinkamai vykdė savo pareigas tiriant Kauno pedofilijos bylą.

A.Valantinas generalinio prokuroro pareigas ėjo nuo 2005 metų lapkričio. Nors šio pareigūno kadencija trunka 7 metus, nė vienas iki šiol generalinio prokuroro pareigas ėjęs asmuo viso numatyto laiko šiame poste neišbuvo.

Laikinai Generalinės prokuratūros vadovavimą perėmė šios prokuratūros Valstybinio kaltinimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Raimondas Petrauskas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius