Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 01

Pateikti duomenys, kiek asmens apsaugos priemonių ligoninės gavo kovo mėnesį

Visuomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys pateikė skaičius, kiek asmens apsaugos priemonių šalies gydymo įstaigos gavo per kovą. To antradienį pareikalavo premjeras Saulius Skvernelis, feisbuke nurodęs, kad visuomenė privalo būti kasdien informuojama apie tai, kiek apsaugos priemonių bei medikamentų yra pristatoma kiekvienai konkrečiai gydymo įstaigai. Tiesa, trečiadienį pateikti tik bendri visai Lietuvai kovo skaičiai.
Koronavirusu galimai užsikrėtęs asmuo atvežtas į Santaros klinikų infekcinių ligų kliniką
Greitosios pagalbos medikai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šiandien pasirašiau pavedimą sveikatos apsaugos ministrui ir Visuomenės informavimo grupei, kad nuo rytojaus ir iki tol, kol tęsis karantinas, visuomenė būtų kasdien informuojama apie tai, kiek apsaugos priemonių bei medikamentų yra pristatoma kiekvienai konkrečiai gydymo įstaigai. Šiuos duomenis turime žinoti visi. Ir ypač žmonės, dirbantys gydymo įstaigose: kiek jų darbovietė gavo respiratorių, apsaugos kaukių, pirštinių, akinių ir viso kito. Dėl įvairių priežasčių.

Pavedime taip pat nurodyta pateikti informaciją apie tai, kiek, kas ir ko jau yra gavę kovo 1-31 dienomis“, – feisbuke rašė premjeras.

Tad trečiadienio rytinėje spaudos konferencijoje G.Surplys pateikė, kiek visko išdalinta kovo mėnesį.

„Tie skaičiai pakankamai nedideli, bet kadangi pastarąją savaitę vos ne kasdien leidosi lėktuvai su siuntomis, tai artimiausiu metu tikrai mūsų gydymo įstaigos bus aprūpintos visomis priemonėmis. Per kovo mėnesį išdalinta 4 tūkst. akinių, 43 tūkst. respiratorių, beveik 5 tūkst. vienkartinių kombinezonų, 73 tūkst. litrų dezinfekcinio skysčio, 7 tūkst. vienkartinių chalatų, 47 tūkst. vienkartinių kaukių, 5 tūkst. vienkartinių kepuraičių, 124 tūkst. pirštinių ir 17 tūkst. avalynės apdangalų“, – skaičius nurodė G.Surplys.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrius Surplys
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Giedrius Surplys

Skaičius nuo šiol žadama skelbti kiekvieną dieną, kiek asmens apsaugos priemonių pasiekė kokias gydymo įstaigas. „Jūs galėsite su tuo susipažinti, kad matytumėte, kaip mes vykdome įsipareigojimą aprūpinti gydymo įstaigas visomis saugumo priemonėmis“, – žadėjo G.Surplys.

S.Skvernelis pranešė trečiadienio rytą, kad nusileido dar vienas lėktuvas su apsaugos priemonėmis iš Kinijos.

„Krovinys įvairus. 430 tūkst. chirurginių kaukių, 390 tūkst. vienkartinių kepuraičių, daugiau kaip 50 tūkst. vienetų vienkartinės aprangos, 8500 apsauginių skafandrų. Taip pat – 100 tūkst. tamponėlių mėginių ėmimui, 860 tūkst. vienkartinių kaukių, vienkartinės medicininės pirštinės ir dar respiratoriai. Krovinio svoris – daugiau kaip 31 tona.

Visa tai keliaus į Santaros klinikas, Kauno klinikinę ligoninę, Klaipėdos universitetinę ligoninę, Respublikines Panevėžio ir Šiaulių ligonines, priemones gaus penkių didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stočių darbuotojai, taip pat medikai, dirbantys savivaldybių įsteigtuose mobiliuosiuose punktuose“, – teigė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius