Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 08

Patenkinti dar du prokurorų ieškiniai dėl rekreacinių miško plotų išsaugojimo panevėžiečių reikmėms

Panevėžiečių prokurorų siekimui išsaugoti miesto bendruomenės rekreacinėms reikmėms skirtus valstybinės reikšmės plotus su miškais pritaręs apygardos administracinis teismas patenkino dar du ieškinius dėl Urėdijos gatvėje esančių dviejų žemės sklypų neteisėto perdavimo privatiems asmenims.
Dokumentai
Dokumentai / BFL nuotr.

Panevėžio apygardos prokuratūros Civilinių bylų skyriaus vyriausiasis prokuroras Remigijus Senkus, pateikęs šiuos du ieškinius apygardos administraciniam teismui, prašė panaikinti nepagrįstai priimtus ir prieštaraujančius imperatyvioms įstatymo normoms Panevėžio apskrities viršininko sprendimus dėl nuosavybės teisių atkūrimo į nekilnojamąjį turtą, nes jie savo turiniu prieštarauja aukštesnės galios teisės aktams ir pažeidžia viešąjį interesą.

Panevėžio apygardos prokuratūros Civilinių bylų skyriaus prokurorai, gindami viešąjį interesą, yra pateikę teismams keturis ieškinius dėl įstatymus pažeidžiančių administracinių sprendimų, susijusių su miesto rekreaciniuose plotuose esančiais valstybinės reikšmės žemės sklypais, kuriuose inventorizuotas miškas, panaikinimo. Trys ieškiniai jau yra patenkinti. Tarp jų ir ieškinys dėl žemės sklypo Jono Biliūno gatvėje, esančio miesto Skaistakalnio parko kaimynystėje, kuris prieš dvejus metus, priėmus neteisėtą apskrities viršininko sprendimą ir nepagrįstai atkūrus nuosavybės teises, buvo perduotas privačiai valdai. Dar vienas ieškinys dėl panašaus sklypo Skaistakalnio parko kaimynystėje laukia teismo sprendimo.

Panevėžiečiai, atgimimo metais rengę piketus ir reikalavę, kad iš Skaistakalnio parko teritorijos būtų iškeltos sovietų karinio dalinio aviacijos dirbtuvės, dabar, kai jų nebėra ir ten įsikūrė įvairios komercinės firmos, tokie žemės sklypai dėl neteisėtai priimtų administracinių sprendimų taptų paklausia preke. Šiuose sklypuose inventorizacijos metu nustatyti ir valstybės kadastre įregistruoti miškai, kurie Panevėžio miesto savivaldybės tarybos sprendimu yra priskirti rekreaciniams miesto plotams.

Apginti miestiečių poilsiui ir visuomenės poreikiams saugotinus valstybinės reikšmės žemės sklypus su miškais Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorų paprašė Aplinkos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius