-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 20

Patikrinimo išvada: V.Urbonavičiaus sūnui vieta Vilniaus darželyje paskirta neteisėtai

Vilniaus miesto savivaldybėje baigtas patikrinimas dėl Vido Urbonavičiaus sūnaus priėmimo į sostinės lopšelį-darželį „Žirniukas“. Skandalas dėl to kilo prieš mėnesį, kai meras Remigijus Šimašius apkaltino tarybos narį, kad jis darė įtaką norėdamas gauti vietą valstybinėje ikimokyklinio ugdymo įstaigoje.
Vidas Urbonavičius
Vidas Urbonavičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Teigta, kad V.Urbonavičius darė spaudimą savivaldybės tarnautojams, kad jo vaikas į darželį patektų be eilės. V.Urbonavičius šiuos įtarimus vadina kerštu ir teigia nedaręs nieko neteisėto.

Savivaldybėje buvo atliktas patikrinimas, kuriuo siekta nustatyti, ar V.Urbonavičiaus sūnui vieta Vilniaus lopšelyje-darželyje „Žirniukas“ paskirta vadovaujantis galiojančiais teisės aktų reikalavimais ir ar savivaldybės administracijos padalinių darbuotojai nesiėmė neteisėtų veiksmų 2016 m. skirstant pareiškėjams vietas Vilniaus lopšelyje-darželyje „Žirniukas“.

Patikrinimo išvadose teigiama, jog per patikrinimą nustatyta, kad V.Urbonavičiaus sūnui vieta Vilniaus lopšelyje-darželyje „Žirniukas“ paskirta pažeidžiant savivaldybės tarybos 2015 m. gegužės 28 d. sprendimu patvirtinto Vaikų priėmimo į Vilniaus miesto švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes organizavimo tvarkos aprašo nuostatas ir Lietuvos higienos normoje HN 75:2016 nustatytus reikalavimus. „Informacinės sistemos tvarkytojas E.P., gavęs Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktoriaus žodinį pavedimą, padidino lopšelio-darželio „Žirniukas“ Zuikučių grupės vietų skaičių nuo 16 iki 23 vietų, taip pat 5 vaikus, neturinčius atitinkamo amžiaus, priskyrė į vyresnių vaikų grupes, todėl V.Urbonavičiaus sūnui atsirado galimybė patekti į lopšelio-darželio „Žirniukas“ Zuikučių grupę“, – teigiama išvadose.

Tai, kad 7 vaikai papildomai pernai spalio 1 dieną buvo priimti į Zuikučių grupę, o vėliau penki iš jų perkelti į vyresnes grupes, taip pat pažeidžia tą pačią tvarką. Be to, neatitinka eilėje laukiančių tėvų teisėtų lūkesčių.

„Savivaldybės tarybos nario V.Urbonavičiaus veiksmus dėl įgaliojimų viršijimo ir galimai daryto spaudimo Savivaldybės administracijos darbuotojams turėtų vertinti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Etikos komisija“, – teigiama patikrinimo išvadose.

Auditą atliko savivaldybės administracijos Centralizuotas vidaus audito skyrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius