Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 04

Patvirtintas kovos su korupcija Aplinkos ministerijos sistemoje priemonių planas

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas patvirtino ministerijos sistemos 2010–2012 metų kovos su korupcija programos įgyvendinimo priemonių planą.
Aplinkos ministerija
Aplinkos ministerija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Šis planas numato priemones, tikslus ir uždavinius, kuriuos Aplinkos ministerijos struktūriniai padaliniai ar pavaldžios institucijos turės iki numatyto laiko įvykdyti, teigiama Aplinkos ministerijos pranešime.

Ministro G.Kazlausko nuomone, minėta programa yra realiai įgyvendinama, todėl leis dar labiau užkirsti landas galimiems korupcijos atvejams. Be to, ji supaprastins tvarką ir procedūras, kurias iki šiol tekdavo patirti gyventojams, priverstiems rinkti kai kurias formalias, neturinčias praktinės reikšmės pažymas. Ypač sumažės administracinė našta statytojams, bus nustatyta aiški statybos dalyvių ir statybos valstybinės priežiūros pareigūnų atsakomybė.

Programą sudaro septynios kovos kryptys, kurių ietys nukreiptos į teisės aktų, reglamentuojančių statinių statybą ir statybų valstybinę priežiūrą; teritorijų planavimą, teritorijų planavimo dokumentų rengimą ir derinimą; gamtos išteklių (gyvosios gamtos, miškų, žemės gelmių ir kt.) racionalų naudojimą, apsaugą ir kontrolę; aplinkos kokybės valdymą (atliekų tvarkymą ir kt.); saugomų teritorijų valdymą, tvarkymą ir apsaugą, tobulinimą.

Greta teisės aktų tobulinimo taip pat planuojama aktyviau šviesti ir informuoti visuomenę apie korupcijos prevenciją.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius