-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasarinėje „Maisto banko“ akcijoje paaukota 258 tūkstančiai maisto produktų

Savaitgalį vykusioje „Maisto banko“ akcijoje stokojantiems paaukota 258 tūkst. maisto produktų, kurių vertė 356 tūkst. eurų.
BNS nuotr. „Maisto banko“ atiduotuvės atidarymas
BNS nuotr. „Maisto banko“ atiduotuvės atidarymas

Kaip pirmadienį pranešė organizacija, greta penkių didžiųjų Lietuvos miestų, dosniausiai aukojo Marijampolės, Utenos, Alytaus, Kėdainių, Tauragės, Plungės ir Ukmergės gyventojai.

„Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius džiaugiasi gerais akcijos rezultatais, tačiau neslepia, kad poreikis maistui yra daug didesnis.

„Ši akcija maloniai nudžiugino – jos rezultatas geresnis nei pernai. Tai reiškia ne tik didžiulį palaikymą „Maisto bankui“, bet ir tai, kad bent po kelis ilgo galiojimo maisto produktus galėsime perduoti apie penkiasdešimčiai tūkstančių žmonių, tai yra šiek tiek daugiau nei penktadaliui mūsų paramos gavėjų“ – pasakoja S.Gurevičius.

Šiuo metu labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ visoje Lietuvoje remia 230 tūkst. stokojančiųjų, todėl tikimasi palaikymo ir toliau.

„Nespėjusių prisijungti šį savaitgalį, labai prašome skirti dalį gyventojų pajamų mokesčio. Tai žmonėms nieko nekainuoja, o mums ši parama leidžia toliau spręsti maisto švaistymo problemą ir padėti likusiai daliai žmonių. Taip pat labai skatinu jungtis savanorystei, net keturiasdešimt vienoje mūsų atidarytoje atiduotuvėje savanoriškos pagalbos reikia kasdien“ – sakė S.Gurevičius.

Tradiciškai daugiausia „Maisto banko“ akcijoje gyventojai aukojo makaronų. Antroje vietoje tarp daugiausiai surinktų produktų – aliejus, kurio prieš prasidedant renginiui labiausiai ir prašė „Maisto banko“ atstovai. Trečioje vietoje – įvairios kruopos.

Fiksuojama, kad vidutinio aukojamo krepšelio vertė pavasarinėje „Maisto banko“ akcijoje buvo 4,44 euro. Brangiausius krepšelius aukojo Vilniaus, Elektrėnų, Šilutės ir Visagino gyventojai. Pigiausius – Švenčionėlių ir Pasvalio žmonės.

36-oje „Maisto banko“ organizuojamoje akcijoje dalyvavo ir paramą rinko 256 nevyriausybinės organizacijoS.Greta „Maisto banko“ daugiausiai paramos savo globojamiems žmonėms surinko Rokiškio bei Kauno „Caritas“, Vilniaus „SOS vaikų kaimai“, Panevėžyje veikianti organizacija „Vilties arka“.

„Maisto banko“ akcija vyko 74 Lietuvos miestuose bei miesteliuose, 379 prekybos vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius